Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παρέμβαση Βενιζέλου για τη λίστα Lagarde - Ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες και οι διασταυρώσεις στοιχείων...

tags :
Παρέμβαση Βενιζέλου για τη λίστα Lagarde - Ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες και οι διασταυρώσεις στοιχείων...
Σε κατάσταση συναγερμού εξακολουθούν να βρίσκονται οικονομικοί εισαγγελείς και ΣΔΟΕ, διασταυρώνοντας όλα τα τελευταία στοιχεία γύρω από την υπόθεση της λίστας Lagarde.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους, παρενέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος και ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη.
Μόλις η Ιπποκράτους αντιλήφθηκε τη φημολογία για επιπλέον 600 ονόματα στη λίστα Lagarde, στράφηκε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ζητώντας να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση, δίνοντας στη δημοσιότητα το πόρισμά του.
Μάλιστα το επιτελείο του κ. Βενιζέλου επιμένει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου τη λίστα που του είχε δώσει ο Ιωάννης Διώτης με την ιδιότητα του γραμματέα του ΣΔΟΕ.
Στο μεταξύ όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης να έχουν σαφείς ενδείξεις για το κατά πόσο η πρώτη λίστα Lagarde ήταν ή όχι πειραγμένη.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς τα τελευταία 24ωρα έχουν επιδοθεί σε μια επιχείρηση ταχείας διασταύρωσης ονομάτων και τραπεζικών δεδομένων μεταξύ της νέας και της παλιάς λίστας Lagarde προκειμένου να καταλήξουν στα πρώτα, ασφαλή συμπεράσματα.
Σημειώνεται πως το CD με τη νέα λίστα, δηλαδή με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας έφτασε από το Παρίσι, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι είχαν ζητήσει μέσω του υπουργείου Οικονομικών να ξαναέρθει η περίφημη λίστα απευθείας από την πηγή.
Στόχος των εισαγγελικών Αρχών είναι να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει αλλοιώσεις ή παρεμβάσεις στο περιεχόμενο, που συνδέονται με τα πρόσωπα ή με τα ποσά που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο. Η διασταύρωση και η αντιπαραβολή αναμένεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν, καθώς από το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα βήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης