Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θερινή...κόλαση στο ΠΑΣΟΚ - Ασφυκτικές πιέσεις στον Ανδρουλάκη - Δούκας: Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα σοκ

Θερινή...κόλαση στο ΠΑΣΟΚ -  Ασφυκτικές πιέσεις στον Ανδρουλάκη - Δούκας: Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα σοκ
«Οι ψηφοφόροι του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου υπάρχουν, είναι πολλοί και είναι σε αναμονή», τονίζει σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Αθηναίων 
Σχετικά Άρθρα
Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ αλλά μην ξεκαθαρίζοντας τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος.
«Οι ψηφοφόροι του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου υπάρχουν, είναι πολλοί και είναι σε αναμονή.
Προσδοκούν βιώσιμες πρωτοβουλίες και πολιτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και στη διαμόρφωση μιας νέας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου» σημειώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο χρόνος εξαντλείται

« Ελπίζουν να ξαναβρεθούν σε πρώτο πλάνο και η πυξίδα να γυρίσει στα πραγματικά προβλήματα, σε λύσεις για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, ελπίζουν να λειτουργήσει το κράτος δικαίου, η ισονομία και η ισοπολιτεία, ελπίζουν να δοθεί χώρος στις δυνάμεις της δημιουργίας. Όμως δεν θα περιμένουν επ’ αόριστον, ο χρόνος εξαντλείται.
Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο για να περιμένει», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Κλειστά γραφεία και μηχανισμοί

«Η ανασύνθεση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης είναι πλέον κοινός τόπος.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής (9/6) κατέγραψε τα κενά, τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες, τις ανεπάρκειες.
Στην προσπάθεια της ανασύνθεσης δεν περισσεύει κανείς και, πρώτα απ’ όλα, ο κόσμος που έχει επενδύσει όνειρα και προσδοκίες σε μια νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε αυτή την πορεία μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Όμως, το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής έστειλε ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα: Η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες. Δεν μπορεί να αναζητηθεί σε κλειστά γραφεία, σε κινήσεις ηγεσιών και σε συνεννοήσεις μηχανισμών», τονίζει ο κ. Δούκας.

Ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να δρομολογηθεί με επιτυχία η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης.
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο, χρειάζεται πρώτα το ίδιο να ανασυνταχθεί.
Να ανατάξει τις δυνάμεις του, να κλείσει τον κύκλο των αλλεπάλληλων ηττών και να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας.
Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ.

Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κόσμος.
Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται. Αφετηρία της επανεκκίνησής μας πρέπει να είναι η άμεση, μαζική προσφυγή στον κόσμο μας», λέει ο δήμαρχος Αθηναίων.
«Στη μεγάλη πρόκληση για την ανασύνθεση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, δεν περισσεύει κανείς.
Όμως, αυτή την κρίσιμη ώρα δεν χωρούν συζητήσεις για ρόλους, θέσεις, προσωπικές ατζέντες. Ή όλοι ομονοούμε ότι αυτή την κρίσιμη ώρα θα συστρατευτούμε σε αυτή την προσπάθεια ή όποιος θέλει ας περιχαρακωθεί στη γωνιά του, ας παραμείνει δέσμιος προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων. Τα εύσημα και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν τους αποδίδει ο καθένας στον εαυτό του, τους αποδίδει η κοινωνία», επισημαίνει.
Ο δήμαρχος Αθηναίων απέφυγε να αποκαλύψει τις προθέσεις του ως προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αρκέστηκε να δηλώσει το εξής: «Αυτή την ώρα προέχει να συμφωνήσουμε και να χαράξουμε τον οδικό χάρτη των αλλαγών που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης