Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εντός της ημέρας το ΤΧΣ θα καταβάλλει επιπρόσθετα 7 δισ στις τράπεζες ως δεύτερη προκαταβολή ώστε το core tier 1 να περάσει το 9% - Υπογράφουν και συμβάσεις προεγγραφής

tags :
  Εντός της ημέρας το ΤΧΣ  θα καταβάλλει  επιπρόσθετα 7 δισ στις τράπεζες ως δεύτερη προκαταβολή ώστε το core tier 1 να περάσει το 9% - Υπογράφουν και συμβάσεις προεγγραφής
Εντός της  ημέρας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καταβάλλει περίπου 7 δις ευρώ πρόσθετα κεφάλαια στις τράπεζες ως δεύτερη προκαταβολή ώστε το core tier 1 που είχε υποχωρήσει κάτω του 8% να φθάσει ή ξεπεράσει το 9%.

Η ΤτΕ καθορίζει επακριβώς τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και εν συνεχεία εντός της ημέρας το ΤΧΣ θα καταβάλλει τα 7 δις ευρώ που αποτελούν δεύτερη προκαταβολή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Σημειώνεται ότι η Εθνική χρειάζεται 9,75 δις κεφάλαια, η Πειραιώς 7,35 με προοπτική τα 7,5 δις ευρώ, η Eurobank 5,8 δις ευρώ η Alpha 3,1 δισ, το ΤΤ 500 εκατ σε κεφάλαιο και 4 δις σε funding gap, η Attica bank 400 εκατ ευρώ, η FBBank 165-170  εκατ ευρώ, η Probank 230 εκατ ευρώ και η νέα Proton bank 100 εκατ ευρώ.
Με αυτή την β΄ δόση προκαταβολής των 7 δις ευρώ περίπου οι τράπεζες εναρμονίζονται με core tier 1 στο 9%.
Σημειώνεται ότι το core tier 1 έχει υποχωρήσει κάτω του 8% λόγω της αύξησης των προβληματικών δανείων κοινώς δαπανήθηκαν κεφάλαια από την πρώτη προκαταβολή των 18,5 δις ευρώ.
Οι τράπεζες με το ΤΧΣ θα υπογράψουν και τις αναθεωρημένες και αναπροσαρμοσμένες συμβάσεις προεγγραφής οι οποίες θα δεσμεύουν Ταμείο και τράπεζες για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης και όλες τις μελλοντικές παραμέτρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης