Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Εμπαίζουν ακόμη μια φορά τους μικροομολογιούχους - Δεν έχω πει ποτέ ότι θα υπάρξει ρύθμιση δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας(ΥΠΟΙΚ), παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις για λύση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

tags :
Εμπαίζουν ακόμη μια φορά τους μικροομολογιούχους -  Δεν έχω πει ποτέ ότι θα υπάρξει ρύθμιση δήλωσε ο  Γ. Στουρνάρας(ΥΠΟΙΚ), παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις για λύση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση εμπαίζει για άλλη μια φορά τους μικροομολογιούχους που υπέστησαν ζημιές από το PSI, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει σήμερα πως δεν έχει πει ποτέ ότι θα υπάρξει ρύθμιση, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα.
Νομικά περίπλοκη χαρακτήρισε την υπόθεση ο υπουργός Οικονομικών.

O κ. Στουρνάρας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν έχει παραχωρήσει δήλωση που να αναφέρει ότι επίκειται ρύθμιση για το ζήτημα των μικροομολογιούχων που ζημιώθηκαν από το PSI.
"Υπουργός Οικονομικών είμαι τώρα εγώ. Είναι νομικά περίπλοκο το θέμα, διότι εάν κάνεις κάτι για μια κατηγορία που έχει θιγεί, θα πρέπει να κάνεις και για την άλλη. Αυτό δεν είναι απλό. Το κόστος για το Δημόσιο θα είναι δυσβάστακτο. Πρέπει να κοιτάξουμε με ρεαλισμό τι μπορούμε να κάνουμε",δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.
Ωστόσο οι δηλώσεις αυτές του υπουργού Οικονομικών είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις υποσχέσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, περί διευθέτησης του ζητήματος που αφορά χιλιάδες κατόχους ομολόγων.
Όσον αφορά το τέλος ακινήτων, ο υπουργός δήλωσε ότι η  ΔΕΗ πρέπει να συνεχίσει να  το εισπράττει.  Αναφερόμενος ο υπουργός Οικονομικών στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real fm ανέφερε ότι: «...την έχουμε ζητήσει, θα την παραλάβει η Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργού Οικονομικών και θα την παραδώσει, παρόντος του οικονομικού εισαγγελέα, στο ΣΔΟΕ. »
Ακόμη ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι η λίστα «θα αξιοποιηθεί, όπως αξιοποιείται, ήδη, και η άλλη με τους Έλληνες που έβγαλαν  χρήματα το εξωτερικό, νομίμως ή παρανόμως. Θα δούμε εάν τα χρήματα που έχουν φύγει αντανακλώνται στις φορολογικές τους δηλώσεις».
Επίσης τόνισε ότι «τον τελευταίο καιρό συλλαμβάνονται επώνυμοι, επιχειρηματίες, δικάζονται, είτε αθωώνονται είτε μπαίνουν φυλακή, δημεύονται περιουσίες. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη Δημόσια Διοίκηση. Το ελεγκτικό έργο που πρέπει να γίνει στις διασταυρώσεις είναι σημαντικό. Με τη συγχώνευση των ΔΟΥ εξοικονομούμε ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να διοχετεύει σε πιο παραγωγικό έργο, σε διασταυρώσεις και ελέγχους».   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης