Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Γ. Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ): Απομακρύναμε οριστικά το τοξικό νέφος της χρεοκοπίας με την συμφωνία στο Eurogroup - Η Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου θα λάβει την δόση - Tο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα γίνει σε εθελοντική βάση

tags :
 Γ. Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ): Απομακρύναμε οριστικά το τοξικό νέφος της χρεοκοπίας με την συμφωνία στο Eurogroup - Η Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου θα λάβει την δόση - Tο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα γίνει σε εθελοντική βάση
Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος απομακρύναμε οριστικά το τοξικό νέφος της χρεοκοπίας που δηλητηρίαζε την οικονομική και κοινωνική ζωή, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Ο ίδιος εκφράζει την πεποίθηση του ότι στις 13 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα λάβει την δόση,  τονίζει τη σημασία επιτυχίας του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, προαναγγέλλει γενικευμένη εφαρμογή του «πόθεν έσχες» και την κατάργηση του ανασταλτικού χαρακτήρα των ποινών για τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Ο κ. Στουρνάρας εκφάζει τη βεβαιότητά του ότι στις 13 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου και επισημαίνει ότι «η προσπάθεια δεν τελειώνει με την έγκριση της δόσης από το Eurogroup».
«Η αναφορά στις μελλοντικές δυσκολίες δεν αναφέρεται σε νέα επώδυνα μέτρα», τονίζει κατηγορηματικά, προσθέτοντας ότι «αυτά που έχουν προσφέρει [σ.σ. οι πολίτες] είναι ήδη αρκετά».
Για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, αφού επαναλαμβάνει ότι θα γίνει σε εθελοντική βάση, σημειώνει ότι «εμείς θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις [...] ώστε η συμμετοχή να είναι η μέγιστη δυνατή», ενώ προσθέτει ότι «πολλά από τα εν λόγω ομόλογα έχουν αποτυπωθεί στους ισολογισμούς των κατόχων τους σε πολύ χαμηλότερη τιμή» από την τιμή της ανταλλαγής.
Για το φορολογικό, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι θα κλείσει το παράθυρο εξαιρέσεων ορισμένων δαπανών από το «πόθεν έσχες» (όπως για παράδειγμα η αγορά μετοχών), ενώ το «πόθεν έσχες» θα επαναξετασθεί στο σύνολό του «με αναπτυξιακά όσο και κοινωνικά κριτήρια».
Τέλος, για το «ποινολόγιο» της Εφορίας, αναφέρει πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσπίσει «για σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής ποινές που να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης