Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Α. Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας - Όσο η ύφεση καλπάζει τα ημίμετρα θα διαρκούν – Ετοιμο το κόμμα να αναλάβει τη διακύβερνηση της χώρας

tags :
Α. Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας -  Όσο η ύφεση καλπάζει τα ημίμετρα θα διαρκούν – Ετοιμο το κόμμα να αναλάβει τη διακύβερνηση της χώρας
Η συγκυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας βαφτίζοντας λύση την υπεκφυγή, τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», ζητώντας να μην γίνει αποδεκτή η επανάληψη των ίδιων ολέθριων επιλογών. «Όσο η ύφεση καλπάζει, τα ημίμετρα για το χρέος θα διαρκούν, το πολύ, τρεις μήνες» σημειώνει χαρακτηριστικά, προβλέποντας «επικοινωνιακή ευεξία της συγκυβέρνησης και της σιαμαίας διαπλοκής για λίγες μόνον ημέρες, όπως και με το PSI». Tέλος ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα είναι έτοιμο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Παράλληλα καλεί τη συγκυβέρνηση «να μην αποδεχθεί το «πατριωτικό» πλιάτσικο στα υπολείμματα των αποθεματικών των ταμείων για την επαναγορά ομολόγων, ως προεκλογικό δώρο στην κ. Μέρκελ.»Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνει στην κυβέρνηση το ρώτημα για τον τρόπο που σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη τη στιγμή που «όλα τα πρωτογενή πλεονάσματα θα δεσμεύονται στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή των δανειστών». Τονίζει μάλιστα ότι ενώ προεκλογικά συκοφαντούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα «με τη δική μας πολιτική θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα και για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων αλλά και για την ανάπτυξη» .
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του αναφέρει ότι «η συγκυβέρνηση θριαμβολογεί και για το δεκαετές moratorium στην αποπληρωμή των τόκων προς το EFSF, που αποφάσισαν οι εταίροι μας. Βάφτισαν λύση την υπεκφυγή και τη γιορτάζουν. Το κούρεμα των μόλις 40 δισ. ευρώ. Και τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4,5% έως το 2020! Για να είναι τότε το δημόσιο χρέος στο 124% του ΑΕΠ. Δηλαδή, στο επίπεδο του 2009» ενώ τονίζει ότι η συγκυβέρνηση υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας.  Στο μεταξύ, με τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στόχο τη μετάβαση σε ένα ενιαίο κόμμα. Κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης