Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Α. Τσίπρας: Ο Α. Σαμαράς αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά μας συμφέροντα - Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί - Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να σταματήσει την καταστροφή και να ανοικοδομήσει την χώρα

tags :
 Α. Τσίπρας: Ο Α. Σαμαράς αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά μας συμφέροντα - Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί - Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να σταματήσει την καταστροφή και να ανοικοδομήσει την χώρα
Νέα προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό με αφορμή την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.Ο κ. Σαμαράς αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα και από Σύνοδο σε Σύνοδο εισπράττει μόνο ήττες, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για χαμένη ευκαιρία της χώρας στις 17 Ιουνίου.
«Από εκεί που θα ήμασταν η χώρα από την οποία θα ξεκινούσαν εξελίξεις ανατροπής προς όφελος των λαών σε όλη την Ευρώπη, σήμερα γινόμαστε η χώρα που εισπράττει ήττες, με μια κυβέρνηση που επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας και έναν πρωθυπουργό ο οποίος αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις Βρυξέλλες:
«Tο Eurogroup απέτυχε να αποφασίσει, η Σύνοδος Κορυφής απέτυχε να καταλήξει σε απόφαση για τον προϋπολογισμό, η Ευρώπη φτάνει στα όρια της, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όλοι θέτουν τους όρους τους, διεκδικούν, διαπραγματεύονται και μόνο ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θέτει όρους, δεν διαπραγματεύεται, δεν διεκδικεί».
Έφτασε όμως, υποστήριξε, η ώρα ο ελληνικός λαός «να ανακτήσει τη δυναμική διαπραγμάτευσης της χώρας» και «να γίνει μπροστάρης σε μια μεγάλη ανατροπή σε όλη την Ευρώπη».
Γι αυτό προετοιμαζόμαστε, σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις διαδικασίες εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. «Δημιουργούμε δημοκρατικές δομές, απευθυνόμαστε στο λαό» και «τον καλούμε να συμπράττει μαζί μας, να συναποφασίζει» και σήμερα, τόνισε, «κάνουμε το πρώτο βήμα. Περνάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών του. Έναν ενιαίο φορέα, δημοκρατικό, μαζικό πλουραλιστικό».
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη», επανέλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «να ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε έως εδώ, να σταματήσουμε την καταστροφή και να ανοικοδομήσουμε τη χώρα, με το λαό, για το λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης