Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Οι Βέλγοι ενδιαφέρονται για τα ΕΛΤΑ και οι Γάλλοι για το ΤΤ - Γ. Παπακωνσταντίνου: Εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους ξένους

Οι Βέλγοι ενδιαφέρονται για τα ΕΛΤΑ και οι Γάλλοι για το ΤΤ - Γ. Παπακωνσταντίνου: Εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους ξένους
(upd)Βελγικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα από τα ΕΛΤΑ του Βελγίου, φαίνεται να εκδηλώνεται για τα Ελληνικά Ταχυδρομία, τα οποία το ελληνικό δημόσιο σχεδιάζει να τα ιδιωτικοποιήσει.
Ταυτόχρονα το γαλλικό ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Caisse d' Epargne, φέρεται να έχει κάνει κρούση στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ελέγχει το ΤΤ. Σημειώνεται ότι το άμεσο ποσοστό του δημοσίου στο ΤΤ είναι 34% και το έμμεσο ποσοστό, μέσω δηλαδή των ΕΛΤΑ, στο 10%. Ως γνωστό το ΤΤ ελέγχει το 10% των ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ ελέγχει το 10% του ΤΤ.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Εκδηλώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ξένους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από επιχειρηματίες του εξωτερικού για τις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις, δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη τους στη Wall Street Journal. Η κυβέρνηση έχει δεχτεί το ενδιαφέρον ευρωπαίων και μη επιχειρηματιών για την ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου των δημόσιων οργανισμών, ανάμεσα στις οποίες είναι η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία των εσόδων, αν και θεωρεί ότι η οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τους στόχους της. Μάλιστα, δήλωσε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί να υπάρξει επιμήκυνση του προγράμματος στήριξης των 110 δισ. ευρώ και μετά το 2012. Θεωρεί δε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να ξαναβγεί προς δανεισμό στις αγορές τότε, επιδεικνύοντας πρωτογενές πλεόνασμα στον ετήσιο προϋπολογισμό της. “Με ικανοποιητικό πρωτογενές έλλειμμα και ανάπτυξη δε θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε το 3ετές πρόγραμμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Υπουργός. “Οι αγορές θα ανοίξουν. Το ερώτημα είναι αν αυτό γίνει το 2011 ή το 2012”, πρόσθεσε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρχει δυσαρέσκεια, αλλά η κυβέρνηση έχει κερδίσει τη συναίνεση των πολιτών για τα βήματα αυτά τα οποία είναι αναγκαία για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη, προσελκύοντας επενδύσεις από το εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης