Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αλαλούμ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για την έκθεση της Τρόικα– Εστάλη χθες το report δηλώνει ο Juncker (Eurogroup), δεν είναι ακόμη έτοιμη υποστηρίζει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ - Κομισιόν: Πιο κοντά στη δόση – Συνάντηση Σαμαρά – Barroso αύριο

tags :
Αλαλούμ σε  Βρυξέλλες και Βερολίνο για την έκθεση της Τρόικα– Εστάλη χθες το report δηλώνει ο Juncker (Eurogroup), δεν είναι ακόμη έτοιμη υποστηρίζει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ - Κομισιόν: Πιο κοντά στη δόση – Συνάντηση Σαμαρά – Barroso αύριο
(upd)Χθες αργά το βράδυ εστάλη το report της Τρόικα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker, ωστόσο την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζει ότι η τελική έκθεση για την Ελλάδα δεν είναι έτοιμη.
Κομισιόν: Πιο κοντά στη δόση η Ελλάδα μετά την έγκριση του προϋπολογισμού.
Συνάντηση Σαμαρά - Barroso αύριο στις Βρυξέλλες.
Σύγχυση επικρατεί σε Βρυξέλλες και Βερολίνο σχετικά με την έκθεση της Τρόικα για την Ελλάδα, καθώς πριν από λίγο ο επικεφαλής του Eurogroup Jean Claude Juncker δήλωσε ότι το report εστάλη χθες αργά το βράδυ, δήλωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι έτοιμη η τελική έκθεση.
Σύμφωνα με τον Juncker, δεν αναμένεται να ληφθούν σήμερα οι οριστικές αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα, ενώ εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία για εκταμίευση της δόσης το συντομότερο δυνατό και ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευσή της. O Juncker χαρακτήρισε «θεμελιωδώς θετική» την έκθεση της Τρόικα, επειδή η χώρα τήρησε τις υποσχέσεις της.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ακόμη «εντυπωσιασμένος» από τις πρόσφατες επιδόσεις της Ελλάδας, με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού, και τόνισε ότι η χώρα μας έχει εκπληρώσει βήμα- βήμα όσα περιμέναμε αναφορικά με τις υποχρεώσεις που είχαμε θέσει.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την προσδοκία για τελική απόφαση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup.
Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα σε εκκρεμότητα, υποστήριξε ο Γερμανός εκπρόσωπος, ενώ ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.
Από την πλευρά της η Κομισιόν δήλωσε σήμερα ότι η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα είναι πιο κοντά, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού χθες από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου στις 12.00 θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως γνωστοποιήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης