Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στουρνάρας: Θα ήταν κρίμα να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιφιγένεια - Η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης - Μας λείπουν επενδύσεις και ρευστότητα

tags :
Στουρνάρας: Θα ήταν κρίμα να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιφιγένεια  - Η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης - Μας λείπουν επενδύσεις και ρευστότητα
Την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη έθεσε ως "το μεγάλο στοίχημα" της συγκυβέρνησης ο Υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και η οποία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
"Θα ήταν κρίμα να μετατραπεί η Ελλάδα σε Ιφιγένεια για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι άτακτοι της ευρωζώνης. Το 2013 θα είναι έτος καμπής για της επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας", υπογράμμισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως αυτό που λείπει είναι η ρευστότητα και οι επενδύσεις που αποτελούν βασικούς αναπτυξιακούς μοχλούς.
"Κρίσιμο ρόλο στην προσέλκυση των επενδυτών αποτελεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων", ανέφερε ο κ. Στουρνάρας. "Η εφαρμογή των προτάσεων της αντιπολίτευσης, ισοδυναμεί με άτακτη χρεοκοπία, πείνα και δυστυχία» τόνισε ο υπουργός, ενώ συμπλήρωσε πως αν και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκτροχιασμού των προβλέψεων ενός Προϋπολογισμού λόγω δυσμενών εξωτερικών οικονομικών εξελίξεων, είναι εξίσου προφανές πλέον, ότι η ευρωζώνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα αρχιτεκτονικής του ευρώ και να προχωρά αργά μεν αλλά σταθερά, σε λύσεις ομοσπονδιακής μορφής τόσο στον οικονομικό όσο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
"Γιατί δεν μιλάτε για το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα κινήσει τα πράγματα προς τα μπρος; Δεν έχετε εθνικό πρόγραμμα, δεν διεκδικείτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δεν διεκδικείτε απολύτως τίποτα. Δεν διασφαλίσατε ούτε καν τη δόση", σχολίασε σχετικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε στο μεταξύ χθες το βράδυ αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ο ΥΠΟΙΚ. Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας επικαλούμενος τις δηλώσεις του Juncker, υπογράμμισε πως "θέλω να καθησυχάσω για την εκταμίευση της δόσης. Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Μεταφέρω την συνέντευξη του κ. Juncker προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η ευρωζώνη θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και δεν έχω καμία αμφιβολία»".
Παράλληλα, εξέφρασε την λύπη του για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα με τις οποίες, όπως είπε, καλεί τους επενδυτές να αποφύγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα κάνει διορθωτικές δηλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης