Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στον θάνατο της Ελλάδας - Λανθασμένη η ισχύουσα ευρωπαϊκή πολιτική - Το τραπεζικό σύστημα έχει στηριχθεί - Ανακάμπτουν ρευστότητα και καταθέσεις - Το τραυματισμένο ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τις ευθύνες του

tags :
Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στον θάνατο της Ελλάδας - Λανθασμένη η ισχύουσα ευρωπαϊκή πολιτική - Το τραπεζικό σύστημα έχει στηριχθεί - Ανακάμπτουν ρευστότητα και καταθέσεις - Το τραυματισμένο ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τις ευθύνες του
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στον θάνατο της Ελλάδας", διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας στο σχόλιο του Αλ. Τσίπρα πως "η ομιλία του Σαμαρά ήταν ο επικήδειος της κυβέρνησης".
"Από τη στιγμή που βρεθήκαμε εκτός αγορών, ποιος και υπό ποιους όρους θα χρηματοδοτούσε τη χώρα; Αυτό το ερώτημα ας το απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει πως "Δεν είχαμε πολλές επιλογές όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κρίση χρέους".
"Είχαμε άλλη επιλογή από το μνημόνιο όταν βρεθήκαμε μπροστά στην κρίση; Κατηγορηματικά όχι", εξήγησε.
"Ιστορικοί και διαρθρωτικοί οι λόγοι που οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο" εξήγησε ο κ. Βενιζέλος.
"Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε δύο φορές την άρση του τραπεζικού απορρήτου; Αυτό να απαντήσετε κ. Τσίπρα... Ο προστατευόμενος σας ο κ. Βαξεβάνης προσέφερε μεγάλη υπηρεσία. Επενδύετε στις πολιτικές αθλιότητες και εγκλωβίζεστε σε αυτές", τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Ο Τσίπρας ζητάει εκλογές για να επιλύσει τον εσωτερικό διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας εκφράζει τον δήθεν αριστερό συντηρητισμό. Ο Τσίπρας επιχαίρει με τα προβλήματα της Ελλάδας", εξήγησε.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε λανθασμένη την επικρατούσα ευρωπαϊκή πολιτική.
Aναφερόμενος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως "έχει στηριχθεί", με αποτέλεσμα να ανακάμπτουν καταθέσεις και ρευστότητα.
"Η Ελλάδα έχει αποφύγει την χρεοκοπία με τον νομικό όρο της λέξης. Τις διαρθρωτικές αλλαγές έπρεπε να τις είχαμε κάνει εδώ και χρόνια. Είναι ντροπή να μας πιέζουν και να θεωρούμε ότι εκβιαζόμαστε", εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος.
"Ελπίζουμε στην άνοδο της χώρας αλλά και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Το τραυματισμένο ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τις ευθύνες του", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης