Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Α. Σαμαράς: Πρέπει όλοι μαζί να πάμε μπροστά – Είναι οι τελευταίες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις – Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν- Εξοδος από το ευρώ θα τίναζε στον αέρα την δημοκρατία

tags :
  Α. Σαμαράς: Πρέπει όλοι μαζί να πάμε μπροστά – Είναι οι τελευταίες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις – Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν- Εξοδος από το ευρώ θα τίναζε στον αέρα την δημοκρατία
(upd3)Όλοι μαζί θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά τόνισε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν ενώ οι περικοπές αυτές που γίνονται σε μισθούς και συντάξεις θα είναι οι τελευταίες.
"Μόλις καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τα ελλείμματα θα αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες. Οταν θα ξεπερνάμε τον στόχο μας θα χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο για να αποκαθιστούμε τις αδικίες", ανέφερε ο κ. Σαμαράς ενώ όπως τόνισε αν μας υποχρέωναν τώρα να βγαίναμε από το ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009. «Οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώόπως ανέφερε "Η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα περικοπούν ξανά μισθοί και συντάξεις.«Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες μόλις βγούμε από τα ελλείμματα» είπε και ανακοίνωσε ότι τα οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ θα πληρώσουν λιγότερους φόρους. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η δημόσια σπατάλη και η φοροδιαφυγή συνεχίζουν να οργιάζουν. «Σε τέτοιες ώρες, καλούμαστε ως βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας να υπηρετήσουμε τα ύψιστα συμφέροντα του έθνους». “Εμαστε συνεπείς με τις  υποσχέσεις μας”, τόνισε  και πρόσθεσε ότι  οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν  στην προγραμματική συμφωνία της  κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. “Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε την χώρα στο ευρώ γιατί χωρίς αυτό δεν έχει νόημα τίποτε άλλο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι “οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη όπως έλεγαν κάποιοι θα δημιουργούσαν ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο”. Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης. Πρέπει να χτυπήσουμε δύο  εχθρούς: την δημόσια σπατάλη  και την φοροδιαφυγή είπε ακόμη  ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι  με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθεί η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.
“Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο  μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτικλήμας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση  της κοινωνίας”. Μίλησε για υλοποίηση  της πολιτικής του. Αρχίσαμε εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης, η ανακατάληψη των πόλεών μας που είχαμε υποσχεθεί έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε το νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια.
Κλείνοντας είπε ότι  “από την δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί και  η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε  τί έλεγαν ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι  και πριν από λίγο καιρό. Yπήρχαν  κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ τώρα οι περισσότεροι στοιχιματίζουν για την παραμονή. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είμαστε τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προσωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προυποθέσεις να βγούμε από την κρίση” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης