Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Την οριστικοποίηση των μέτρων αναμένουν οι Ευρωπαίοι ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά - Συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα το Euro Working Group - Πιθανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη

tags :
Την οριστικοποίηση των μέτρων αναμένουν οι Ευρωπαίοι ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά - Συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα  το Euro Working Group - Πιθανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη
Την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων αναμένουν οι Ευρωπαίοι, προκειμένου τα μέτρα να εισέλθουν προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.
Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε βελτιώσεις στο πακέτο, οι οποίες θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι την Κυριακή, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Euro Working Group, μετά το πέρας της σημερινής μαραθώνιας (διήρκησε 5 ώρες) συνεδρίασης.
Ενδεικτικό της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα - με αιχμή τη συμφωνία για τα μέτρα και την ψήφισή τους - είναι το γεγονός πως η αυριανή συνεδρίαση του Euro Working Group αναβλήθηκε για τη Δευτέρα. Την ίδια ώρα η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην κατεύθυνση της άμεσης εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται την ερχόμενη Τετάρτη να υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου το ελληνικό ζήτημα.
Αλλά για να υπάρξει η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα πρέπει να έχει επιτευχθεί η οριστική συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας.
Στη διάρκεια του σημερινού Euro Working Group ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου ενημέρωσε τους Ευρωπαίους για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Οι 17 εμπειρογνώμονες των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ εξέτασαν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης