Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νέο αυστηρό τελεσίγραφο από τον Schaeuble - Πρώτα η έκθεση της τρόικας και μετά η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης - Δεν θα υπάρξει ευρωομόλογο, όσο δεν υπάρχει πραγματική δημοσιονομική ένωση - Δεν θα υπάρξει τραπεζική εποπτεία πριν το 2014

tags :
Νέο αυστηρό τελεσίγραφο από τον Schaeuble - Πρώτα η έκθεση της τρόικας και μετά η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης - Δεν θα υπάρξει ευρωομόλογο, όσο δεν υπάρχει πραγματική δημοσιονομική ένωση - Δεν θα υπάρξει τραπεζική εποπτεία πριν το 2014
(upd2)Νέο αυστηρό τελεσίγραφο για την επόμενη μέρα της Eλλάδας και της Ευρωζώνης διατυπώνει ο... συνήθης ύποπτος, ο Γερμανός υπουργός Oικονομικών W. Schaeuble.
Σε μια ακόμη δήλωσή του ο Γερμανός υπουργός καθιστά σαφές πως πρώτα θα επιβεβαιώσει η τρόικα (μέσω της δημοσιοποίησης της έκθεσής της) ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και μετά θα ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Παράλληλα ο Γερμανός αξιωματούχος ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξει ευρωομόλογο, όσο δεν υπάρχει μια πραγματική δημοσιονομική ένωση.
"Δεν θα υπάρξει ευρωομόλογο, όσο δεν υπάρχει κοινή δημοσιονομική πολιτική από όλα τα κράτη μέλη", τόνισε σε αυστηρούς τόνους. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ευρώπη κινείται στο σωστό δρόμο, όσον αφορά στις προσπάθειες ανάσχεσης της κρίσης χρέους. Το ευρώ δεν θα καταρρεύσει, έσπευσε να τονίσει.
Παράλληλα ο Schaeuble προχώρησε και σε μια ακόμη αποκάλυψη... Όπως εξήγησε ο Γερμανός υπουργός, όταν ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Draghi μίλησε ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, κατέστησε σαφές προς τους Γερμανούς βουλευτές πως δεν θα υπάρξει τραπεζική εποπτεία πριν το 2014...
"Δεν θα υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών πριν τη σύσταση μηχανισμού εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών", πρόσθεσε ο Schaeuble.
Την ιδιότητά της ως υπέρμαχος της λιτότητας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά - λίγο νωρίτερα - η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel.
Όπως ανέφερε σε νέα παρέμβασή της η Μerkel - και στο ίδιο μήκος κύματος με τον Schaeuble - "ο πόνος της λιτότητας είναι αναγκαίος στην τρέχουσα συγκυρία προκειμένου να αποφευχθεί ένας μεγαλύτερος πόνος στο προσεχές μέλλον".
Ταυτόχρονα, η Καγκελάριος επανέλαβε πως το μέγα ζητούμενο για την Ευρωζώνη είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών, ενώ δεν δίστασε να σημειώσει πως ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει για χρόνια ολόκληρα να εφαρμόσουν ένα ουσιώδες μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης