Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δραματική προειδοποίηση Στουρνάρα: «Θα πεθάνουμε από ασφυξία εάν δεν πάρουμε άμεσα τη δόση» - Χρειαζόμαστε την επιμήκυνση - Δεν αποκλείει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να διασφαλιστεί η εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ

Δραματική προειδοποίηση Στουρνάρα: «Θα πεθάνουμε από ασφυξία εάν δεν πάρουμε άμεσα τη δόση»  - Χρειαζόμαστε την επιμήκυνση - Δεν αποκλείει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για να διασφαλιστεί η εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ
Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και αυτό της λήψης πρόσθετων μέτρων αφήνει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται άμεσα την επόμενη δόση, διαφορετικά «θα πεθάνουμε από ασφυξία». Όπως είπε, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως πρέπει, είναι πιθανόν να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.
Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή και το αίτημα της Ισπανίας να μπει στο μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι η βοήθεια που ζητά η Ισπανία σημαίνει «ότι τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς τα διεκδικούν και άλλοι και γι’ αυτό πρέπει να βιαστούμε. Χρειαζόμαστε άμεσα τη δόση διαφορετικά θα πεθάνουμε από ασφυξία».
Οσον αφορά την επιμήκυνση, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «χωρίς την επιμήκυνση για να γίνει βιώσιμο το χρέος θα πρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα να επιτευχθεί στο 4,5% του ΑΕΠ το 2014, κάτι που θα απαιτούσε μέτρα ύψους 18 δις ευρώ. Τώρα τα μέτρα περιορίζονται σε 13,5 δις. και αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως πρέπει δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα τα επόμενα χρόνια».
«Ανοίξτε τα κινητά σας. Θα δείτε ότι η Ισπανία κάνει αίτημα για ένταξη στον μηχανισμό στήριξης. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα διεκδικούν και άλλοι. Χρειαζόμαστε γρήγορα τη δόση αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης