Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη, ενώ το πακέτο των μέτρων παραμένει ακόμη ανοιχτό - Ύστατη προσπάθεια σύγκλισης των θέσεων των κυβερνητικών εταίρων ενόψει της Συνόδου... και φήμες για ανασχηματισμό

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη, ενώ το πακέτο των μέτρων παραμένει ακόμη ανοιχτό - Ύστατη προσπάθεια σύγκλισης των θέσεων των κυβερνητικών εταίρων ενόψει της Συνόδου... και φήμες για ανασχηματισμό
Συνεδριάζουν αύριο Τρίτη στις 17:00, στη Βουλή, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, κ. κ. Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Κουβέλης. Το κλίμα στην τρικομματική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα τεταμένο, καθώς αφενός ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και αφετέρου λόγων των συνεχιζόμενων απαιτήσεων της τρόικας, γεγονός που αφήνει ακόμη ανοιχτό το πακέτο μέτρων της διετίας 2013 -2014.
Παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς επιθυμεί την οριστικοποίηση των νέων μέτρων μέχρι τη Σύνοδο, οι αξιώσεις της τρόικας ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για τα μέτρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.
"Δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων έως τη Σύνοδο Κορυφής", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, για να προσθέσει πως "τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν μετά τη Σύνοδο".
"Δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία έως τη Σύνοδο Κορυφής. Δεν πάνε άσχημα οι διαπραγματεύσεις, αλλά υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Τα διαρθρωτικά και τα δημοσιονομικά θα έχουν κλείσει λίγο πριν ή λίγο μετά τη Σύνοδο, παραμένει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και το κενό χρηματοδότησης", εξήγησε ο κ. Στουρνάρας.
Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να εξασφαλίσει τη συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων, προκειμένου να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο, με μια ενιαίο θέση. Αγκάθι αποτελεί το γεγονός πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Βενιζέλος και Κουβέλης, διαφωνούν σε επιμέρους μέτρα.
Σκληρές χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου.
"Υπάρχει σκληρή διαπραγμάτευση. Νομίζω ότι τώρα έχουν πειστεί και οι πλέον δύσπιστοι ότι σε αυτή τη διαδικασία καταβάλλεται μια σκληρή προσπάθεια. Θα είναι μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση και παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και τόνισε ότι το ζήτημα του ελλείμματος έχει αντιμετωπιστεί και τώρα το θέμα είναι η αντιμετώπιση του χρέους. Το ζήτημα του ελλείμματος, όμως, το έχουμε αντιμετωπίσει, εξήγησε.
Το γεγονός πως ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για τα μέτρα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης και για το αίτημα παράτασης του Μνημονίου, δίνει τροφή σε νέες φήμες για ανασχηματισμό.
Η κοινωνική δυσαρέσκεια διογκώνεται και οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο.
Ωστόσο, να σημειωθεί πως μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, είχε αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης