Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Σημειακές παρεμβάσεις στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών - Δεν παίρνουμε πίσω τον νόμο

Βορίδης: Σημειακές παρεμβάσεις στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών - Δεν παίρνουμε πίσω τον νόμο
Ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε εν πρώτοις ότι «ένα πολύ σημαντικό κομμάτι» εκείνων που είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2023, τώρα μετακινήθηκαν προς την αποχή
Σχετικά Άρθρα
«Σημειακές» παρεμβάσεις στον νόμο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Ειδικότερα, υπογραμμίζοντας τη λέξη «σημειακές», ο κ. Βορίδης διευκρίνισε -με δηλώσεις του στο Σκάι- ότι αυτό δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τον σχετικό νόμο.
Ταυτόχρονα, επανέλαβε τις επιφυλάξεις του για τη μείωση του ΦΠΑ. Δεν επέφερε μείωση τιμών όπου εφαρμόσθηκε το μέτρο, ήταν το βασικό επιχείρημά του, επί παραδείγματι δεν υπήρξε μείωση τιμών στον καφέ, τα αναψυκτικά κ.ά. Συμπέρασμα; Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει πολλή και επίμονη δουλειά να κάνει. Το θέμα της ακρίβειας είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Οι ευρωεκλογές

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε εν πρώτοις ότι «ένα πολύ σημαντικό κομμάτι» εκείνων που είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2023, τώρα μετακινήθηκαν προς την αποχή. Από εκεί και πέρα, ένα μικρότερο κομμάτι μετακινήθηκε προς κόμματα της Κεντροαριστεράς και ένα ακόμη μικρότερο προς κόμματα της Δεξιάς. Αυτό συνιστά ένα ηχηρό μήνυμα, επανέλαβε, ένα μήνυμα που έλαβε ο πρωθυπουργός, συμπλήρωσε, εξ' ου και ο ανασχηματισμός.
Επιπροσθέτως, εντοπίστηκαν αδυναμίες σε τομείς όπως η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, η ακρίβεια, ακόμη όμως και συμπεριφορές προσώπων. Και ο ανασχηματισμός αποτελεί απάντηση σε όλα αυτά, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης. Διευκρίνισε, όμως, αμέσως μετά, ότι μπορεί κάποιος υπουργός να τα έχει κάνει όλα καλά, αλλά να μην έχουν υπάρξει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έφερε, μάλιστα, το παράδειγμα της ακρίβειας: Μπορεί το υπουργείο Ανάπτυξης να έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά αυτό να μην αξιολογήθηκε από τους πολίτες, ενώ μιλώντας γενικά παρατήρησε ότι ένας ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα που αυτός φέρει έχουν σημασία, γιατί σηματοδοτούν μία νέα προσπάθεια.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Όσον αφορά το πιθανό πολιτικό κόστος από τον νόμο που καθιέρωσε την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αφού υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως υπήρξε κόστος, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε πως ο ανασχηματισμός δεν έγινε με αυτό το κριτήριο. Εξάλλου, οι αξιολογήσεις ήταν εξατομικευμένες, όπως συμπλήρωσε. Τέλος, έκανε γνωστό ότι θα γίνει συζήτηση στη ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία

Σε ερώτηση για πιθανούς τριγμούς στην οικονομία, ως απόρροια των πολιτικών εξελίξεων στη Γαλλία, ο κ. Βορίδης επεσήμανε μία μεγάλη διαφορά που έχει η Ελλάδα εν συγκρίσει με τους εταίρους της: Την εμπειρία πτώχευσης. Αυτή είναι που μας κάνει περισσότερο επιφυλακτικούς, και ως διακυβέρνηση και ως κοινωνία. Μάλιστα, η κοινωνία όταν ακούει κάποιον πολιτικό να λέει, «ξοδέψτε», κουμπώνεται, παρατήρησε, επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης