Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της διαμηνύει εκ νέου ο Schaeuble (Ecofin) - Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις - De Guindos: Η Ε.Ε. συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει τραπεζική εποπτεία

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της διαμηνύει εκ νέου ο Schaeuble (Ecofin)  - Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις - De Guindos:  Η Ε.Ε. συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει τραπεζική εποπτεία
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της διαμήνυσε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, μετά την ολοκλήρωσης της συνεδρίασης του Ecofin. Γερμανία και Γαλλία δεν επιθυμούν να ελέγχουν τις υπόλοιπες χώρες, υπογράμμισε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Η Τρόικα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble χθες. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ νωρίτερα έστειλε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Μιλώντας στην εκπομπή Berlin Direkt της κρατικής τηλεόρασης, ο W. Schaeuble υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση εξαιτίας των δικών της παραλείψεων τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος.
Ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι η Καγκελάριος δεν μεταβαίνει στην Ελλάδα για να ανακοινώσει νέα οικονομική βοήθεια. «Δεν θα μιλήσει με την Ελλάδα για θέματα της Τρόικας». Η Ελλάδα, όπως είπε, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για να λάβει την επόμενη δόση του δανείου.
Από την πλευρά του ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis De Guindos τόνισε ότι σέβεται τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ισπανικό έλλειμμα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν. Παράλληλα δήλωσε ότι όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση  συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει τραπεζική εποπτεία.
Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter δήλωσε ότι είναι πιθανό πάνω από 11 χώρες να δώσουν το «πράσινο φως» για την επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην Ε.Ε.Παράλληλα, η Αυτριακή υπουργός, αναφερόμενη στο ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε την πεποίθησή της πως η χώρα μας θα παραμείνει στην ευρωζώνη, καθώς «αποτελεί βούληση όλων των εταίρων το απαραβίαστο της συνοχής της οικογένειας του ευρώ».Επίσης, ανέφερε πως η εκταμίευση της επόμενης δόσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί, αφότου παρουσιαστεί η τελική έκθεση της τρόικας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το Ecofin ενέκρινε έναν επιπλέον χρόνο ώστε να πετύχει η Πορτογαλία τους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά και την εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς τη Λισαβόνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης