Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η διάψευση... της διάψευσης για τον CEO της Λαϊκής σε άδεια 2,5 μηνών μετά από αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου - Δημιουργείται εταιρία asset management όπου θα υπαχθούν όλες οι προβληματικές ή προς πώληση δραστηριότητες

Η διάψευση... της διάψευσης για τον CEO της Λαϊκής σε άδεια 2,5 μηνών μετά από αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου - Δημιουργείται εταιρία asset management όπου θα υπαχθούν όλες οι προβληματικές ή προς πώληση δραστηριότητες
(upd2)Σε νέα διάψευση των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τους λόγους της άδειας του διευθύνοντος συμβούλου της Λαϊκής, Χρίστο Στυλιανίδη, προχώρησε η Cyprus Popular Bank, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος ήταν που ζήτησε την άδεια αυτή και μάλιστα για λόγους υγείας. Νωρίτερα, το www.bankingnews.gr ανέφερε ότι ο κ Στυλιανίδης πήρε άδεια 2,5 μηνών μετά από αίτημα της ΚΤΚ.

Ο λόγος που αναφέρεται είναι θέμα υγείας αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Στυλιανίδης έχει τεθεί σε αναγκαστική άδεια καθώς ελέγχονται από την Κεντρική τράπεζα διάφορα ζητήματα.
Επειδή η έρευνα έπρεπε να γίνει απρόσκοπτα αποφασίστηκε η αποχώρηση για 2,5 μήνες του Χ. Στυλιανίδη.
Είχε τονιστεί ότι θα αναβαθμιστεί ο Κ. Παύλου που θα αποκτήσει και εκτελεστικές αρμοδιότητες στο ΔΣ της τράπεζας.
Εν τω μεταξύ νεότερες πληροφορίες από κυπριακά μέσα (εφημερίδα Φιλελεύθερος) αναφέρεται ότι στα σχέδια της αναδιάρθρωσης της τράπεζας Κύπρου περιλαμβάνεται και εταιρία asset management όπου θα υπαχθούν όλα τα προβληματικά και προς πώληση περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής.
Δεν θα έχει την μορφή της Bad bank αλλά θα αποτελεί μια λύση ώστε να εξυγιανθεί ο ισολογισμός της Λαϊκής τράπεζας.

Ξαναδιαψεύδει η η Cyprus Popular Bank

Για ιατρικούς λόγους παρασχέθηκε η άδεια στον κ. Χρίστο Στυλιανίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Cyprus Popular Bank.
Ο όμιλος διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λήψη αναγκαστικής άδειας από τον κ. Χρίστο Στυλιανίδη για λόγους που σχετίζονται με διεξαγωγή έρευνας. Διευκρινίζεται ότι στον κ. Στυλιανίδη έχει παραχωρηθεί άδεια για ιατρικούς λόγους, κατόπιν αιτήματος του ιδίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι είχε αναφέρει το www.bankingnews.gr

Εντονότατες φήμες κυκλοφορούν στην Κύπρο που φέρουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cyprus Popular Bank, Χρίστο Στυλιανίδη και την οικονομική διευθύντρια, Αννίτα Φιλιππίδου, ότι τίθενται σε αναγκαστική άδεια για να διεξαχθεί έρευνα για ορισμένες υποθέσεις που εμπλέκουν τα δύο στελέχη της τράπεζας. H διοίκηση της τράπεζας ωστόσο σπεύδει να διαψεύσει τις φήμες αυτές.
Κατά πληροφορίες συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ. της Cyprus Popular Bank, προκειμένου να λάβει αποφάσεις γι’ αυτό το μείζον ζήτημα.
Το bankingnews.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο της τράπεζας και δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που διαρρέονται για την αναγκάστικη άδεια στον κ. Στυλιανίδη και την κ. Φιλιππίδου.

Τι είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Cyprus Popular Bank

Αναφορικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «bankingnews.gr» στην Ελλάδα περί «αναγκαστικής άδειας στο Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου, κ. Χρίστο Στυλιανίδη και στην Οικονομική Διευθύντρια Ομίλου, κ. Αννίτα Φιλιππίδου», η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd διαψεύδει κατηγορηματικά τους εν λόγω ισχυρισμούς.
Διευκρινίζεται, επίσης, ότι η Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, σήμερα, δεν είναι έκτακτη, αλλά προγραμματισμένη.

Στα 3,5 δισ. ευρώ προβλέπει τις ελάχιστες κεφαλαιακές ανάγκες της Λαϊκής το βασικό σχέδιο της KPMG – Τρία τα σενάρια που μπορεί να ακολουθηθούν – Στόχος να ξεκινήσει η ανακεφαλαιοποίηση από τις αρχές του 2013


Στα 3,5 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι ελάχιστες πιθανές ανάγκες της Λαϊκής, σύμφωνα με το σχέδιο που καταρτίστηκε από την KPMG, και στο οποίο περιλαμβάνονται τρία σενάρια κεφαλαιακής στήριξης.
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, το βασικό σενάριο εκτιμά ότι τα κεφάλαια που θα χρειαστεί η τράπεζα θα φτάσουν στα 3,5 δισ. ευρώ, το stress σενάριο ανεβάζει τις ανάγκες στα 4,5 δισ. ευρώ και το εξαιρετικά stress σενάριο δεν προσδιορίζει το ακριβές μέγεθος αν και είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπεται στα άλλα δύο.
Βασική παράμετρος και των τριών σεναρίων είναι η δημιουργία μιας εταιρείας διαχείρισης του ενεργητικού, όπου θα μεταφερθεί μέρος  του δανειακού χαρτοφυλακίου, ώστε να μειωθεί το μέγεθος της στήριξης. Αυτή η εταιρεία θα αναλάβει τη διαχείριση των δανείων σε Κύπρο και Ελλάδα.
Το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι το τέλος του 2012, ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του από το 2013, ενώ θα περιλαμβάνει την πώληση θυγατρικών, ώστε η τράπεζα να επανέλθει στην κερδοφορία από το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης