Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μ. Fuchs (αντ. CDU/CSU): Η Γερμανία θα μπλοκάρει επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα – Θα κάνει χρήση δικαιώματος veto στον EFSF – Έχουμε φτάσει πλέον στα όρια αντοχής μας με την Ελλάδα

tags :
   Μ. Fuchs (αντ. CDU/CSU): Η Γερμανία θα μπλοκάρει επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα –   Θα κάνει χρήση δικαιώματος veto στον EFSF – Έχουμε φτάσει πλέον στα όρια αντοχής μας με την Ελλάδα
Η Γερμανία θα μπλοκάρει επιπλέον οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα δεν τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο των πακέτων διάσωσης που έχει λάβει μέχρι στιγμής, προειδοποίησε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα Michael Fuchs, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των κυβερνώντων κομμάτων CDU και CSU της Γερμανίας, ενώ τόνισε πως η χώρα του έχει φτάσει πια στα όρια αντοχή της με την Ελλάδα.
Η Γερμανία θα κάνει χρήση του δικαιώματος veto στο Προσωρινό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Ευρωζώνης (EFSF) αν κρίνει πως η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τους όρους της βοήθειας που έχει λάβει, δήλωσε στην Handelsblatt ο Michael Fuchs, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των κυβερνώντων κομμάτων CDU και CSU της Γερμανίας. «Ακόμα και αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο, αυτό δεν είναι αρκετό για την παροχή νέου πακέτου βοήθειας», προειδοποίησε ο Fuchs τονίζοντας μάλιστα πως η Γερμανία «έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της». Αν και μια χώρα μέλος της ευρωζώνης δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την ένωση, ο Γερμανός αντιπρόεδρος σημείωσε πως εκτιμά ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αν δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις απαιτούμενες συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις».
Επίσης ο Μichael Fuchs, απορρίπτει το ενδεχόμενο χορήγησης δανείων έκτακτης ανάγκης από την ΕΚΤ και προειδοποίησε να μην λειτουργεί ως «τυπώνω χρήματα συγκαλλυμένα ". Όταν οι Έλληνες δεν συμμορφώνονται με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα τότε για ποια βοήθεια μιλάμε; . "Η πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ  με αυτές τις αποφάσεις της, περνά την λεπτή γραμμή και μπορεί να δημιουργήσει  νέα προβλήματα ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης