Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αυξάνει τις τιμές στόχους στις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs και απειλεί με υποβάθμιση

Αυξάνει τις τιμές στόχους στις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs και απειλεί με υποβάθμιση
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η  Goldman Sachs σήμερα, επισημαίνοντας ότι κρατά θετική στάση για την κινητικότητα στον  στον τομέα των εξαγορών-συγχωνεύσεων του κλάδου, περιμένοντας deals.
Πιο συγκεκριμένα, η τιμή στόχος για τη μετοχή της ΑΤΕ διαμορφώνεται στα 0,6 ευρώ από τα 0,4 ευρώ προηγουμένως, του ΤΤ στα 3,85 ευρώ από τα 2,3 ευρώ, της Alpha Bank στα 5,3 ευρώ από τα 4,3 ευρώ, της Τράπεζας Κύπρου στα 4,6 ευρώ από τα 4 ευρώ, της Eurobank στα 5,4 ευρώ από τα 4,5 ευρώ, της Marfin Popular στα 1,65 ευρώ από τα 1,4 ευρώ και της Εθνικής στα 9,7 ευρώ από τα 9,3 ευρώ. Αντίθετα μειώνει την τιμή στόχο της Πειραιώς στα 3,6 ευρώ από τα 3,7 ευρώ. Σε όλες τις τράπεζες πλην της Εθνικής, η Goldman Sachs διατηρεί τις συστάσεις neutral για Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Eurobank και Marfin και sell για ATE, TT και Piraeus Bank.
Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι παραμένουν οι ανησυχίες γύρω από τη ρευστότητα του κλάδου, ενώ θεωρεί ότι οι τιμές των τραπεζικών μετοχών επηρεάζονται περισσότερο από το ελληνικό δημοσιονομικό χρέος, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο αρνητικών αναθεωρήσεων στις τιμές στόχους αν δεν υπάρξει μείωση δημοσιονομικού ρίσκου και εξάρτησης από την ΕΚΤ.
Τέλος, η GS, επισήμανε ότι η πρόταση εξαγοράς του ΤΤ και της ΑΤΕ από την Πειραιώς οδήγησε σε ανάκαμψη τις τιμές των τραπεζικών μετοχών από τις "υποαποδόσεις" του τελευταίου τριμήνου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης