Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Με την χρονοσειρά Δωδώνη, ΕΒΖ και ΣΕΚΑΠ θα πωληθούν οι θυγατρικές της ΑΤΕ αναφέρεται από αρμόδιες πηγές....

tags :
Με την χρονοσειρά Δωδώνη, ΕΒΖ και ΣΕΚΑΠ θα πωληθούν οι θυγατρικές της ΑΤΕ αναφέρεται από αρμόδιες πηγές....
Παρά τις διαρροές, φήμες και απόψεις ότι επειδή πωλήθηκε η ΑΤΕ, ίσως να μην χρειάζεται να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των θυγατρικών της εταιριών, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Οι  διαδικασίες πώλησης των μη χρηματοοικονομικών θυγατρικών της ΑΤΕ  θα ακολουθηθούν απαρέγκλιτα.

«Υποχρέωση δική μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε την ζημία που προήλθε για τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη από τις bad δραστηριότητες της ΑΤΕ.
Στο πλαίσιο αυτό οι διαδικασίες πώλησης των μη χρηματοοικονομικών συμμετοχών όχι μόνο δεν έχουν αλλάξει αλλά θα επιταχυνθούν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν με την εξής χρονοσειρά. Τον Σεπτέμβριο στόχος είναι να έχει πωληθεί η Δωδώνη, μέχρι το τέλος του έτους να έχει κλείσει ο διαγωνισμός για την ΕΒΖ και εν συνεχεία σειρά θα πάρει η ΣΕΚΑΠ.
Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η διαδικασία πώλησης των μη χρηματοοικονομικών θυγατρικών θα επιταχυνθεί » αναφέρει απόλυτα αξιόπιστη πηγή.
Το μείζον ερώτημα είναι πόσα κεφάλαια θα μπορούσε να ανακτήσει η bad bank ATE καθώς έχει επωμιστεί μια ζημία όσα είναι και τα προβληματικά assets περί τα 6,5 δις ευρώ.
Προφανώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσα κεφάλαια θα ανακτηθούν από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, θυγατρικών και διαχείρισης προβληματικών δανείων.
Ωστόσο με βάση την διεθνή εμπειρία συνήθως ένα ποσοστό της τάξης του 20% με 25% ανακτάται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 1,2 με 1,5 δις ευρώ θα μπορούσε να συγκεντρώσει ο εκκαθαριστής της bad bank ATE.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης