Τελευταία Νέα
Ελλάδα

W. Schaueble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Ανούσιες οι συζητήσεις για περισσότερο χρόνο ή περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα – Δεν υπάρχει περιθώριο για νέες παραχωρήσεις – Επικρίνει τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ

tags :
W. Schaueble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Ανούσιες οι συζητήσεις για περισσότερο χρόνο ή περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα – Δεν υπάρχει περιθώριο για νέες παραχωρήσεις – Επικρίνει τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ
Ανούσιες στην παρούσα φάση χαρακτηρίζει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών W. Schaueble τις συζητήσεις για περισσότερο χρόνο ή χρήματα στην Ελλάδα αλλά και την πιθανότητα κουρέματος του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή του επίσημου τομέα, ενώ παράλληλα επικρίνει έντονα όλα τα σενάρια για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.
Το ελληνικό πρόγραμμα έχει ήδη «προσαρμοστεί αρκετά» τόνισε ο κ. Schaueble σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt, λέγοντας πως δεν βλέπει περιθώριο για νέες παραχωρήσεις. Επεσήμανε ιδιαίτερα τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των δύο εκλογικών μαχών και από τη μακρά περίοδο ακυβερνησίας.
«Το πρόβλημα με το πρόγραμμα προσαρμογής δεν προέκυψε επειδή έχει λάθη, αλλά επειδή εφαρμόζεται ανεπαρκώς» υπογράμμισε. Και για αυτό, συμπλήρωσε, «δεν βοηθά τώρα να συζητούμε για περισσότερα χρήματα ή για περισσότερο χρόνο».
Δεν βοηθά, επομένως, να κάνουμε υποθέσεις για περισσότερα χρήματα ή περισσότερο χρόνο» τονίζει ο κ.  Schaueble και προσθέτει ότι «δεν είναι ζήτημα γενναιοδωρίας, αλλά πολύ περισσότερο εάν υπάρχει για την Ελλάδα ρεαλιστικός δρόμος, προκειμένου να το πετύχει».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επικρίνει πάντως τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και εφιστά την προσοχή στον τρόπο λειτουργίας των αγορών, οι οποίες, όπως λέει, δεν είναι λογικές. «Δεν θα έπρεπε τώρα να κάνουμε τις οποιεσδήποτε νευρικές συζητήσεις, πχ για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» επισημαίνει, καθώς έτσι προκαλείται μόνο ανασφάλεια και πυροδοτούνται αντιδράσεις στις αγορές. «Εάν θέλει κανείς να έχει λίγη ησυχία, δεν θα πρέπει να την τρέφει με εικασίες» προσθέτει.
Ο κ. Schaueble απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απορρίπτει την ιδέα νέας αναδιάρθρωσης του χρέους, η οποία θα περιελάμβανε και τα δάνεια των χωρών της Ευρωζώνης. «Ο μεγαλύτερος Γερμανός πιστωτής στην πρώτη αναδιάρθρωση χρέους ήταν η κρατική "Bad Bank" της ΗRE. Δεν έχει νόημα κάθε έξι μήνες να ξεκινάμε πάλι μια τέτοια δράση» αναφέρει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης