Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Συνάντηση Τρόικας με την ΤτΕ- Στο επίκεντρο ΑΤΕ και ΤΧΣ- Προηγήθηκαν επαφές Παπακωνσταντίνου - Νανόπουλου

Συνάντηση Τρόικας με την ΤτΕ- Στο επίκεντρο ΑΤΕ και ΤΧΣ- Προηγήθηκαν επαφές Παπακωνσταντίνου - Νανόπουλου
(upd3)Για τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και για τα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών ενημέρωσε το κλιμάκιο της τρόικας ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος, στη συνάντηση που είχε μαζί τους στο υπουργείο Οικονομικών, παρόντος του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου.
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Ν. Νανόπουλο, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιούνται με τραπεζίτες...


Αναφορά υπήρξε και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ ο διοικητής της ΤτΕ έδωσε στο κλιμάκιο της τρόικας στοιχεία και για την πιστωτική επέκταση, ο ρυθμός αύξησης της οποίας επιβραδύνθηκε σε 2,5% τον Ιούνιο, από 2,8% τον Μάιο.
Όπως αναφέρουν πηγές στην ΤτΕ, μετά την ολοκλήρωση των Stress tests προκύπτει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο, διαθέτει επαρκή κεφάλαια και ρευστότητα.
Η Τρόικα εστιάζει στην περίπτωση της ATE Bank για την οποία έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει σε ΑΜΚ. Όπως έχει τονιστεί η αύξηση κεφαλαίου θα υλοποιηθεί είτε μέσω της έκδοσης νέων προνομιούχων μετοχών από το νόμο Αλογοσκούφη ή θα υπάρξει συνδυασμός αύξησης κεφαλαίου με κοινές μετοχές και μετατροπής των υφιστάμενων προνομιούχων σε κοινές.
Για το ΤΧΣ θα προσφύγουν μόνο τράπεζες οι οποίες έχουν αντικειμενικό πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προσφυγή στους μετόχους. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες δε διάκεινται θετικά προς το Ταμείο καθώς ουσιαστικά η προσφυγή τους σε αυτό σημαίνει και απώλεια ελέγχου της τράπεζας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης