Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ανάμεσα σε συμπληγάδες βρίσκεται ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ - Δεν αναμένεται αύξηση επιτοκίων την Πέμπτη

tags :
Ανάμεσα σε συμπληγάδες βρίσκεται ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ - Δεν αναμένεται αύξηση επιτοκίων την Πέμπτη
Κρίσιμες συνεδριάσεις πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς και η Τράπεζα της Αγγλίας όπου θα αποφασίσουν για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.
Παρότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι αναλυτές θεωρούν ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια – όπως και τα βρετανικά – θα παραμείνουν σταθερά, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις δηλώσεις που θα κάνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας.
Η ΕΚΤ βρίσκεται και αυτή εν μέσω ενός κυκεώνα επικρίσεων για το αν θα χαλαρώσει ή όχι τη νομισματική της πολιτική, καθώς και αν είναι ορθή η απόφασή της να προχωρά σε αγορές ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.
Ο Τρισέ αναμένεται να επαναλάβει την έκκλησή του για συγκράτηση των δημοσιονομικών των χωρών της ευρωζώνης, καθώς και για μείωση των δαπανών.
Στο επίκεντρο βρίσκεται, εκτός φυσικά από την Ελλάδα, και η Ιταλία, όπου ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες δραστική μείωση των δαπανών, αλλά μετά «πήρε πίσω» κάποια από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει.
Ο Τρισέ αναμένεται να ζητήσει τη λήψη άμεσων και αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης από την τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης