Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron νομίζει ότι μοιάζει με τον Ναπολέοντα - Το 2024 δεν είναι 1812, ο πόλεμος Ρωσίας - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα κάψει τον κόσμο

Ο Macron νομίζει ότι μοιάζει με τον Ναπολέοντα - Το 2024 δεν είναι 1812,  ο πόλεμος Ρωσίας - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα κάψει τον κόσμο
Ο Γάλλος πρόεδρος επιμένει στα περί αποστολής στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία και έθεσε μόνο δύο όρους για να γίνει πραγματικότητα - Η Ρωσία βλέπει ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για πόλεμο με τη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Οι απελπισμένες προσπάθειες του Emmanuel Macron να περισώσει ό,τι μπορεί από την καταρρέουσα γαλλική νεο- αποικιοκρατική «αίγλη» μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες για την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο γενικότερα.
Την ίδια ώρα όλα δείχνουν πως το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μία στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία
και η Μόσχα καλεί τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να αναθεωρήσει τα σχέδιά της πριν να είναι πολύ αργά.
Εξάλλου δεν είναι μόνο ο Γάλλος πρόεδρος που προλειαίνει το έδαφος για μία υπαρξιακή πολεμική αναμέτρηση.
Το δηλώνουν ανοιχτά στρατιωτικοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αλλά και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron. 


Η επικίνδυνη επιμονή Macron

Ο Macron επανήλθε στα περί αποστολής στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία και έθεσε μόνο δύο όρους για να γίνει πραγματικότητα.
Εάν οι Ρώσοι πετύχουν μία καθοριστική στρατιωτική νίκη και η ουκρανική ηγεσία διατυπώσει αίτημα στρατιωτικής βοήθειας, τότε η Γαλλία θα ανταποκριθεί δήλωσε ο Macron.
«Εάν οι Ρώσοι σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας και αν υπάρξει ένα ουκρανικό αίτημα -κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα- θα πρέπει εύλογα να θέσουμε στον εαυτό μας αυτό το ερώτημα», είπε ο Macron στον Economist.
Λέγοντας «εμείς» ο Macron εννοεί τους ηγέτες της ΕΕ και η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν: «Πιστεύετε ότι άλλοι ηγέτες (ΕΕ) θα πρέπει τελικά να συμμεριστούν τη θέση σας σχετικά με αυτό το θέμα (την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία) εάν θέλουμε τελικά να καταφέρουμε να περιορίσουμε τη Ρωσία;».
Ο Macron είναι πεπεισμένος ότι οι ηγέτες της ΕΕ «δεν πρέπει να απορρίψουν την ανάπτυξη στρατευμάτων a priori, αφού το καλοκαίρι του 2022 απέκλεισαν την αποστολή τανκς, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και αεροσκαφών, αλλά όλα αυτά τα όπλα παρέχονται στην Ουκρανία σήμερα.
«Πολλές χώρες τις εβδομάδες που ακολούθησαν (μετά την αρχική δήλωση του Φεβρουαρίου 2024 περί αποστολής στρατού στην Ουκρανία) ε
ίπαν ότι κατανοούσαν την προσέγγισή μας, συμφώνησαν με τη θέση μας, παραδέχθηκαν ότι ήταν σωστή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Putin ξέρει τι μπορεί να κάνει ο Macron

Ο Macron αποκαλεί τη θέση του «στρατηγική ασάφεια» που θα πρέπει να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για την αποφασιστικότητα της ΕΕ.
«Η θέση μας εξαρτάται επίσης από μια ορισμένη ικανότητα αποτροπής χωρίς να είμαστε απολύτως σαφείς για το τι θα κάνουμε ή τι δεν θα κάνουμε».
Ας σημειώσουμε ότι δεν είναι δηλώσεις δυτικών πολιτικών που μπορεί να πιέσουν για κάτι το Κρεμλίνο, σημειώνει η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.
Ο Γάλλος πρόεδρος σε προηγούμενες δηλώσεις του ήθελε να προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από τη Ρωσία
, προκειμένου να δείξει στο ακροατήριό του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πως οι θέσεις του για την Ουκρανία είναι σωστές.

Η επικίνδυνη... στρατηγική ασάφεια

«Έχω έναν ξεκάθαρο στρατηγικό στόχο: Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει στην Ουκρανία.
Εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, δεν θα έχουμε πλέον ασφάλεια στην Ευρώπη», έχει δηλώσει ο Macron.
Δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει να κερδίζεις ή να μην κερδίζεις.
Ούτε οι δυτικοί πολιτικοί ούτε ο Macron διευκρινίζουν τι εννοούν με αυτό.
Η ΕΕ δεν θα έχει πλέον την «προστασία» από τις ΗΠΑ.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για να προστατευτούμε», υπογραμμίζει συνεχώς ο Macron.
Τυχαίνει το Παρίσι να βασίζεται στην πυρηνική του ασπίδα, η οποία είναι μικρότερη σε σύγκριση με αυτή της Ρωσίας.
Εναπόκειται λοιπόν στο Κίεβο να υποβάλει αίτημα.
Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν ήδη στην πρώτη γραμμή.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Ocheretino προς τρεις κατευθύνσεις.
Ως εκ τούτου, είναι καιρός για το Κίεβο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να σύρει τουλάχιστον τη Γαλλία σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία για πρώτη φορά το 1812.

Zakharova: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Η στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ Steadfast Defender 2024 δείχνει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία προετοιμάζεται σοβαρά για έναν πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Σύμφωνα με το σενάριό τους που περιλαμβάνει όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, καθώς και των συμβατικών όπλων, επιχειρούν πολεμικές ενέργειες ως συνασπισμός κατά της Ρωσίας. Πρέπει να δηλώσουμε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια σύγκρουση μαζί μας.
«Οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ μιλούν ανοιχτά: Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Rob Bauer και o Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Christopher Cavoli το λένε ανοιχτά» δήλωσε η Zakharova σχολιάζοντας τη νατοϊκή άσκηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης