Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Θετικές οι ενδείξεις από την αμκ της Aspis bank – Αύριο το ΔΣ για να καθορίσει τις αδιάθετες μετοχές

tags :
 Θετικές οι ενδείξεις από την αμκ της Aspis bank – Αύριο το ΔΣ για να καθορίσει τις αδιάθετες μετοχές
Σήμερα θεωρείται η κρισιμότερη μέρα για την Aspis bank και την αύξηση κεφαλαίου που υλοποιεί καθώς ανοίγει το βιβλίο ζήτησης   ενώ αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει το ΔΣ της τράπεζας ώστε να διαθέσει τις αδιάθετες μετοχές της αύξησης ύψους 76,87 εκατ ευρώ.
Με βάση ενδείξεις από το ενεργό 46% της τράπεζας που αποτελείται από μικρομετόχους και θεσμικούς ή περίπου 28 εκατ μετοχές το 50% έχει ήδη συμμετάσχει στην διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου.
Το 54% της τράπεζας παραμένει ανενεργό καθώς ελέγχεται από τον επίτροπο.
Με βάση ενδείξεις σήμερα αναμένεται να εκδηλωθεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αύξηση της Aspis bank καθώς το ΤΤ το οποίο θα αποκτήσει μέρος των αδιαθέτων μετοχών λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας.
Η διοίκηση Σορώτου κατάφερε εν μέσω μιας πραγματικά πολύ δύσκολης κατάστασης για την τράπεζα καθώς το 54% των μετόχων τέθηκαν εκτός λειτουργίας – ασφαλιστικές Aspis Πρόνοια και Commercial Value – καταφέρνει να υλοποιεί αύξηση κεφαλαίου και παράλληλα η συμφωνία με το ΤΤ που θα αποκτήσει έως και το 32,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis bank δημιουργεί νέα δεδομένα για την τράπεζα.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης