Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η τακτική Μηλιάκου και η τακτική Πανταλάκη στην ΑΤΕ Bank

tags :
Η τακτική Μηλιάκου και η τακτική Πανταλάκη στην ΑΤΕ Bank
Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της ΑΤΕ bank για την χρήση 2009 οδηγούν σε πολλά συμπεράσματα.
Η διοίκηση Μηλιάκου ακολούθησε μια άτεγκτη τακτική είχε υποβάλλει την παραίτηση του 3 φορές καθώς δεν δεχόταν καμιά παρέμβαση.
Προσπάθησε επιτυχώς να διαμορφώσει ένα αξιοπρεπή ισολογισμό    με στόχο η ΑΤΕ να μην είναι ο σκουπιδοτενεκές των  τραπεζών αλλά μια εξυγιασμένη τράπεζα.
Ακολούθησε μια στρατηγική που όπως αποδεικνύεται και από τον ισολογισμό χρήσης 2009 παρουσιάζει αύξηση ενεργητικού δανείων και καταθέσεων.
Ακολούθησε τακτικές εναρμονισμένες με τους εσωτερικούς κανονισμούς π.χ. δεν εγκρίθηκαν αποτελέσματα αν δεν περνούσαν από αυστηρό έλεγχο των επιτροπών και δεν υπήρχε ομοφωνία για τα αποτελέσματα.
Στα αποτελέσματα του 9μήνου του 2009 ακολουθήθηκε μια τακτική που διαφαινόταν ότι η τράπεζα έχει καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό.
Με την αλλαγή της διοίκησης και την έλευση Πανταλάκη διαφαινόταν ότι η ΑΤΕ θα εμφανίσει μια προοπτική όντως γνώστης της οικονομικής διαχείρισης ο Θ Πανταλάκης.
Ωστόσο τα αποτελέσματα του 2009 και ειδικά του δ΄ τριμήνου απλά απέδειξαν ότι ακολουθήθηκε μια παλιά παλαιομοδίτικη συνταγή «ρίχνουμε όλα τα βάρη στους προηγούμενους για να εμφανισθούμε στο μέλλον καλύτεροι»
Προφανώς όλες οι πρακτικές έχουν τις σκοπιμότητες τους ωστόσο πρέπει να διερευνηθεί τι αφορούσαν οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια στο δ΄ τρίμηνο και γιατί πέρασαν οι υποαξίες από τα χαρτοφυλάκια συμμετοχών από τα αποτελέσματα.
Οι πληροφορίες είναι ότι τα δάνεια αυτά αφορούσαν συγκεκριμένες καταστάσεις π.χ. δάνεια που είχαν χορηγηθεί επί εποχής Π Λάμπρου και το κυριότερο εμφανίζουν και άλλες παραμέτρους.
Γεγονός είναι ότι η διοίκηση Μηλιάκου άφησε το θετικό της στίγμα στην ΑΤΕ και η αγορά προσδοκά και η διοίκηση Πανταλάκη να αφήσει επίσης το θετικό της στίγμα στην τράπεζα.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης