Τελευταία Νέα
Ελλάδα

HSBC: Υπερβολικά «φθηνά» τα ελληνικά ομόλογα λήξεως 2012 - Πιθανότητα αναδιάρθρωσης τον επόμενο χρόνο...

tags :
HSBC: Υπερβολικά «φθηνά» τα ελληνικά ομόλογα λήξεως 2012 - Πιθανότητα αναδιάρθρωσης τον επόμενο χρόνο...
(upd)Υπερβολικά «φθηνά» χαρακτήρισε τα ελληνικά ομόλογα λήξεως 2012, η HSBC, λόγω του ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα η χώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της μέσα στον επόμενο χρόνο.
«Το κεντρικό μας σενάριο είναι ότι η Ελλάδα θα αποφύγει μία εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους της πριν από το 2013», ανέφερε ο Steven Major, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος της HSBC στο Λονδίνο, σε σημείωμα του προς του πελάτες, προσθέτοντας ότι οι αποτιμήσεις της αγοράς δεν εμφανίζονται σύμφωνα με την πολιτική και οικονομική συγκυρία και πραγματικότητα.
Ωστόσο, ο Major ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ληφθεί εθελοντική δράση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Ένα τέτοιο όμως σενάριο δε θα οδηγήσει σε πιστωτικό σοκ εάν υπάρξουν οι σωστοί χειρισμοί.
Σύμφωνα με την RCM, θυγατρική μονάδα της Allianz Global Ιnvestors, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι «απίθανη» πριν το 2013.
Ο επικεφαλής της RCM, Αντρέας Ούτερμαν, εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να κάνει «μικρά βήματα» ώστε να ελαφρύνει το βάρος του χρέους, ζητώντας από τον μηχανισμό στήριξης (σ.σ. αναφέρεται στα δάνεια των 110 δισ. ευρώ από ΕΕ-ΔΝΤ) να μειώσει περαιτέρω το επιτόκιο δανεισμού και μετά να επεκτείνει χρονικά τους χρόνους αποπληρωμής των ομολόγων.
Μία επιθετική αναδιάρθρωση, τονίζει, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση, όπως έχει πει πολλές φορές η ΕΚΤ, με τις τράπεζες, ειδικά στην Ελλάδα, να αναγκαζόντουσαν να υποστούν σημαντικό πλήγμα λόγω των διαγραφών στην αξία των ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης