Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Goldman Sachs: Αν και η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή ίσως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να παραμείνει εντός στόχων το 2014 - Αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης

tags :
Goldman Sachs: Αν και η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή ίσως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να παραμείνει εντός στόχων το 2014 - Αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης
Μπορεί η Ελλάδα να έχει κάνει μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή αλλά θα συνεχίσει να χρειάζεται χρηματοδότηση από τους εταίρους της για να αποπληρώνει χρέος.
Αυτό εκτιμά η Goldman Sachs επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η πολιτική διάσταση μεταξύ της Αθήνας, της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι πολύ δύσκολο να προεξοφληθεί.
Η αμερικανική επενδυτικής τράπεζα χαρακτηρίζει τεράστια τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως τη μεγαλύτερη δημοσιονομική πρόοδο στον Νότο την σημείωσαν οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.



"Η ανησυχία για τη σχέση δημοσιονομικής προσαρμογής και βιωσιμότητας χρέους παραμένει διάχυτη στην Ευρωζώνη", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, το κόστος εξυπηρέτησης χρέους συνεχίζει να αυξάνεται στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας.
Κατά την αμερικανική τράπεζα, η Ελλάδα αλλά και όλος ο ευρωπαϊκός Νότος στο σύνολό του, με την έλευση του 2014, θα εμφανίσουν προοπτικές ισχυροποίησης της ανάπτυξης των οικονομιών τους, καθώς θα περιοριστούν ελαφρώς οι αυστηρές απαιτήσεις για την επιβολή της λιτότητας.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs προβλέπει στο -0,4% την ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας για το 2013 και στο +0,9% την ανάπτυξη για το 2014.



"Σύμφωνα με το βασικό μας σενάριο το ευρώ θα τα καταφέρει και δεν θα διασπαστεί", υποστηρίζει η αμερικανική τράπεζα. Ωστόσο σπεύδει να προειδοποιήσει πως "μεγάλο αγκάθι για την Ευρωζώνη παραμένουν οι μεγάλες ανισορροπίες και διαφορές που εντοπίζονται από χώρα σε χώρα.



«Δεν περιμένουμε ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην ελληνική διαπραγμάτευση, θα έχει μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις σε άλλες περιφερειακές χώρες , με δεδομένη την περιορισμένη έκθεση του διεθνούς ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα» καταλήγει η έκθεση της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης