Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τα funds Fairfax, Third Point, Rothschild, Norges bank investment Management και Templeton Emerging Markets σχεδιάζουν να επενδύσουν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ στο ελληνικό χρηματιστήριο - Στο επίκεντρο η Eurobank

  Τα funds Fairfax, Third Point, Rothschild, Norges bank investment Management και Templeton Emerging Markets σχεδιάζουν να επενδύσουν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ στο ελληνικό χρηματιστήριο - Στο επίκεντρο η Eurobank
Τα funds Fairfax, Third Point, Rothschild, Norges bank investment Management και Templeton Emerging Markets σχεδιάζουν να επενδύσουν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ στο ελληνικό χρηματιστήριο

Οι αναφορές αυτές δεν αποτελούν εκτιμήσεις αλλά συγκλίνουσες πληροφορίες που προέρχονται είτε από ενδιαφερόμενες τράπεζες π.χ. Eurobank που σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου έως 2 δισεκ. ευρώ, είτε τις επαφές ελλήνων τραπεζιτών και πολιτικών με το Templeton Emerging Markets και Norges Bank.
Η διαφορά των funds αυτών, των κυριότερων τουλάχιστον, σε σχέση με τα αμιγώς hedge funds είναι ότι είναι πιο μακροπρόθεσμοι επενδυτές που ποντάρουν σε αποδόσεις σε ετησιοποιημένη βάση και όχι σε άκρως βραχυπρόθεσμο και κερδοσκοπικό ορίζοντα όπως τα hedge funds.
To Fairfax το Καναδικό fund που είναι πολυδραστηριοποιούμενο στην Ελλάδα στην Eurobank Properties και στον Μυτιληναίο εσχάτως σχεδιάζει να τοποθετήσει έως 500 εκατ στην αμκ της Eurobank που θα είναι ύψους έως 2 δισεκ. ευρώ.
Διαπραγματεύσεις έχουν υπάρξει και με το Third Point και Rothschild που έχουν εμφανιστεί ως κοινοπρακτικό σχήμα εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αύξηση κεφαλαίου πάλι της Eurobank.
Το Norges bank investment management εκπροσωπεί το Νορβηγικό δημόσιο και πολυδραστηριοποιείται στα χρηματιστήρια άπαξ και η πλειοψηφία των επενδύσεων είναι σε μετοχές κυρίως, δευτερευόντως σε ομόλογα και τριτευόντως σε ακίνητα.
Ένας εκ των δυνητικών στόχων της Norges είναι η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank στην οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει 200-300 εκατ ευρώ.  
Το Templeton Emerging Markets του Mobius βολιδοσκοπεί εκ νέου την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και θα πρέπει να αναμένονται τοποθετήσεις 120-150 εκατ ευρώ με αφορμή τον MSCI αλλά και λόγω ευρύτερης στρατηγικής στις αναδυόμενες αγορές.

Το κείμενο αυτό αποτελεί πιστή επανάληψη δημοσιεύματος της 21ης Οκτωβρίου του 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης