Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η μεγάλη διόρθωση δεν έχει έρθει ακόμη, πιέσεις σε τράπεζες, FTSE 25 επέδρασε στο ΧΑ -0,84% στις 1.324 μον. - Αντίσταση οι 1.350 μον.

Η μεγάλη διόρθωση δεν έχει έρθει ακόμη, πιέσεις σε τράπεζες, FTSE 25 επέδρασε στο ΧΑ -0,84% στις 1.324 μον. - Αντίσταση οι 1.350 μον.
Μετά από πολυήμερη άνοδο, εύλογη η κατοχύρωση κερδών - Ωστόσο προσοχή η μεγάλη διόρθωση δεν έχει έρθει ακόμη... όταν έρθει θα την αντιληφθούν όλοι...
Σχετικά Άρθρα
(upd17) Έντονες πιέσεις σε FTSE 25 έως -4% και Alpha Bank έως -2,1%, αλλά και εμφανή τα σημάδια κόπωσης σε όλο σχεδόν το ταμπλό, επέδρασαν στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο υποχώρησε στις 1.324 μονάδες.
Η χρηματιστηριακή αγορά ΔΕΝ βρίσκεται ακόμη σε φάση διόρθωσης... η πτώση είναι μια στάση πριν την συνέχιση της ανόδου αλλά προσοχή η μεγάλη διόρθωση θα έρθει αργότερα και θα είναι 250 με 300 μονάδων. 

Αναλυτικά, στις τράπεζες, άνοδο κατέγραψε μόνο η Πειραιώς που έχασε το πρωινό +3,6%, αλλά έκλεισε στο +2,15%, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι Alpha Bank, Εθνική και Eurobank.
Στα μη τραπεζικά blue chips, ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι του ομίλου Βιοχάλκο, όπως και οι Aegean, Μυτιληναίος και Quest.
Ωστόσο όταν η Ελλάδα αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα από αναγνωρισμένο οίκο αξιολόγησης το χρηματιστήριο θα κάνει κάποια ενδιαφέρουσα αναλαμπή.
Η διάσπαση των 1.350 μονάδων θα οδηγήσει στις 1.380 μονάδες που είναι και το υψηλό σημείο από το 2014 και ακολούθως τις 1.500 μονάδες καθώς η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, με πρώτη αξιλόγηση την γερμανική Scope 4/8, η αναθεώρηση του MSCI στις 10/8, τα αξιόλογα αποτελέσματα α’ εξαμήνου και τα μελλοντικά placement των τραπεζών συντηρούν το ανοδικό momentum.
Η διόρθωση της αγοράς θα έρθει όταν πλησιάσει στις 1.500 μονάδες…ενώ έως το τέλος του 2024 θα έχει φθάσει στις 2.000 μονάδες.
Πιστεύουμε ότι όσο πλησιάζει το ελληνικό χρηματιστήριο στις 1.380 μονάδες και ακολούθως στις 1.500 μονάδες… θα βρεθεί αφορμή ή αιτία ώστε να υπάρξει μια διόρθωση…
Ωστόσο η φούσκα θα συνεχίσει να φουσκώνει δυστυχώς, έχουμε εκτιμήσει ότι σε δύο χρόνια από τώρα οι τραπεζικές μετοχές θα έχουν διπλάσια αξία αλλά αυτό θα αποτελεί όχι εύλογη εξέλιξη αλλά ακραία φούσκα που θα είναι επιρρεπής στο κραχ…
Σε περιόδους χρηματιστηριακής ευφορίας όσοι προβλέπουν κραχ χαρακτηρίζονται γραφικοί.
Όταν συμβεί το μοιραίο γιατί θα συμβεί… όλοι θα ψάχνουν δικαιολογίες.

Δεν αντέδρασε στον προπομπό της αναβάθμισης…κακή εξέλιξη

Οι οίκοι αξιολόγησης ακόμη και μη αναγνωρισμένοι αναβάθμισαν την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα.
Στις 31 Ιουλίου από τον μη αναγνωρισμένο ιαπωνικό οίκο R&I και στις 4 Αυγούστου από την Γερμανική Scope που επίσης δεν έχει αναγνωριστεί από την ΕΚΤ.
Ωστόσο το ελληνικό χρηματιστήριο δεν αντέδρασε και αυτό γιατί η αναβάθμιση της Ελλάδος σε επενδυτική βαθμίδα ή investment grade ή ΒΒΒ- με ουδέτερες προοπτικές έχει προεξοφληθεί σε ποσοστό 90%.
Ωστόσο όταν η Ελλάδα αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα από αναγνωρισμένο οίκο αξιολόγησης το χρηματιστήριο θα κάνει κάποια ενδιαφέρουσα αναλαμπή και… αυτό ήταν το επικοινωνιακό show της αναβάθμισης…

Τα εκρηκτικά κέρδη των τραπεζών κρύβουν πικρές αλήθειες

Τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών είναι εκρηκτικά και στο α΄ 6μηνο 2023.
Το 2023 θα καταγράψουν κέρδη 4 δισεκ. ευρώ…
Τα κεφάλαια τους το 2023 θα φθάσουν τα 26 δισεκ. ευρώ.
Ενώ οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών είναι καλοδεχούμενες υπό την έννοια ότι θωρακίζονται, εξυγιαίνονται και διαμορφώνουν στέρεες βάσεις στους ισολογισμούς τους… οι επιδόσεις αυτές κρύβουν πικρές αλήθειες…

Πρώτη πικρή αλήθεια το Euribor 3 μηνών εκτίναξε την κερδοφορία και όχι η πιστωτική επέκταση
Δεύτερη πικρή αλήθεια, επιτόκια καταθέσεων 0,36% και επιτόκια δανείων 6,10%
Τρίτη πικρή αλήθεια… αυτό το καθεστώς στρέβλωσης δεν θα έχει διάρκεια
Τέταρτη πικρή αλήθεια… είναι λίγες οι τράπεζες που διαφοροποιούν την κερδοφορία τους

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 530 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2023

Στα 530 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας το α’ εξάμηνο του 2023,με τα ίδια κεφάλαια να αγγίζουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια στιγμή, τα NPEs σημείωσαν ελαφρά αύξηση, από το 5,2% στο 5,4%.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αναλογούντα σε μετόχους της Τράπεζας αυξήθηκαν κατά 5% σε τριμηνιαία βάση, σε €258 εκατ. το Β΄ τρίμηνο 2023, αντανακλώντας την εντυπωσιακή ενίσχυση των οργανικών κερδών μετά φόρων σε €277 εκατ. από €216 εκατ. το Α΄ τρίμηνο 2023. 
Η σημαντική βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας αποτυπώνει τη συνεχιζόμενη αύξηση των οργανικών εσόδων (+11% σε τριμηνιαία βάση) και τη συντηρητική διαχείριση των λειτουργικών δαπανών (-2% σε τριμηνιαία βάση). Ως αποτέλεσμα, τα οργανικά κέρδη μετά φόρωνδιαμορφώθηκαν σε €493 εκατ. το Α’ εξάμηνο 2023 από €133 εκατ. το Α’ εξάμηνο 2022.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση

Με οριακά θετικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Τραπεζικό Δείκτη 1,46% και τον Γενικό Δείκτη +0,29%.
Στη συνέχεια, έφτασε έως τις 1.344 μονάδες, για να χάσει τη δυναμική της λίγο πριν τις 13:00.
Μετά τις 14.30 ο γενικός δείκτης είδε τα χαμηλά στις 1.318 μονάδες, με έντονες πιέσεις ειδικά σε Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο και Βιοχάλκο.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -0,84% στις 1.324 μονάδες έχοντας υψηλό στις 1.344,29 μονάδες και χαμηλό τις 1.318,11 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και είναι μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 104 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 31 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 21 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης στις 1.324 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 1.300 μονάδες και ακολουθούν οι 1.280 και οι 1.250 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται στις 1.350 μονάδες και ακολουθούν οι 1.380 και οι 1.400 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης στις 1.078 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 1.050 μονάδες και ακολουθούν οι 1.000, οι 950 μονάδες και ακολουθούν οι 930 και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 1.120 μονάδες και ακολουθούν οι 1.150, οι 1.180, οι 1.200 και οι 1.250 μονάδες.

Θετικά τα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 3,70% - Το spread με την Ιταλία στις -38 μ.β.

Ήπιες πωλήσεις καταγράφονται σήμερα 1/8 στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τις αποφάσεις της Fed και ΕΚΤ οι οποίες συνεχίζουν τη πολιτική νομισματικής σύσφιξης.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed προχώρησε, στην 11η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάσης στο εύρος του 5,25% - 5,5%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 και πλέον ετών ενώ η ΕΚΤ ανέβασε το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων κατά 0,25% στο 3,75% από 3,50%για 9η συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,70% και το 10ετές ιταλικό 4,08% με το μεταξύ τους spread στις -38 μονάδες βάσης.
Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τείνουν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά τους.
Οι επενδυτές αναμένουν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας μετά από 13 χρόνια, αν και τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή ως τίτλοι με επενδυτική βαθμίδα και αυτό που υπολείπεται είναι η επίσημη σφραγίδα από έναν ξένο οίκο.
Έχουμε αναλύσει ότι για την αγορά ομολόγων η επενδυτική βαθμίδα… δεν θα έχει ουσιώδεις διαφορές κυρίως γιατί ήδη η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα Πανδημίας μέσω του οποίου αγόρασε 40 δισεκ. ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ., σχεδόν το 45% των ομολόγων σε κυκλοφορία…
Το πρόγραμμα Πανδημίας προσομοιάζει με ποσοτική χαλάρωση, η Ελλάδα δεν μπορούσε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς ρήτρα είναι η επενδυτική βαθμίδα….
Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο η ΕΚΤ με το Πρόγραμμα Πανδημίας που αποτελεί μια παραλλαγή της ποσοτικής χαλάρωσης παραβίασε τους κανόνες της… και αγόρασε 40 δισεκ. ελληνικά ομόλογα…
Η ΕΚΤ συντηρεί τις αγορές ομολόγων μέσω των επανεπενδύσεων, δηλαδή ομολόγων που λήγουν και η ΕΚΤ τα επανεπενδύει..
Το Πρόγραμμα αυτό λήγει τέλος του 2024… και υπάρχουν σκέψεις στην ΕΚΤ να καταργήσει το πρόγραμμα αυτό νωρίτερα… αφού η Πανδημία δεν υφίσταται και είναι ακραίος ετεροχρονισμός…
Ουσιαστικά για την Ελλάδα δεν θα έχει ουσιώδη επίδραση γιατί ότι θα χάσει από το σκέλος των επανεπενδύσεων θα το κερδίσει με την επενδυτική βαθμίδα που θα αποκτήσει προσεχώς…
Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος στις εκθέσεις βιωσιμότητας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα παραμένει μη βιώσιμο.
Ωστόσο, θα υπάρξουν ανακατανομές σε νέους επενδυτές, θα τοποθετηθούν νέοι επενδυτές που λόγω της απουσίας investment grade δεν μπορούσαν να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα και τίποτε άλλο.

Η Εθνική με το placement του 20% θα περάσει πρώτη σε αποτίμηση αλλά η Eurobank θα αντεπιτεθεί 

Η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank διαμορφώνεται στα 5,89 δισεκ. και της Εθνικής στα 5,72 δισεκ. πρόκειται για μια ισοδύναμη κατάσταση με την Eurobank να διατηρεί οριακό προβάδισμα.
Μέχρι τώρα τρεις φορές η Εθνική έχει επιχειρήσει ενδοσυνεδριακά να περάσει την Eurobank αλλά στο τέλος η Eurobank καταφέρνει και κρατάει την πρωτιά…

Πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει ίσως όχι με τα αποτελέσματα 6μήνου 2023 όπου η Eurobank αποδείχθηκε πολύ ισχυρή – ισχυρή θα είναι και η Εθνική – αλλά με το placement του 20% των μετοχών της Εθνικής.
Το 20% των μετοχών που θα πουλήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική τράπεζα αξίζει σήμερα 1,15 δισεκ. με 1,2 δισεκ. ευρώ.
Θα επιχειρηθεί η μετοχή της Εθνικής να φθάσει στα 7 ευρώ ώστε με ένα οριακό discount 10% να πραγματοποιηθεί το placement διαδικασία που θα ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου 2023…
Επίσης πληροφορούμαστε ότι παρά τις κατά καιρούς αναφορές... τελικά το 20% της Εθνικής θα δοθεί σε πλήθος επενδυτών και όχι σε στρατηγικό επενδυτή που δεν έχει ανάγκη η Εθνική τράπεζα, ο στρατηγικός επενδυτής είναι λάθος επιλογή...

Η Eurobank έχει δυνατό άσσο για να αντισταθεί…

Ο άσσος που διαθέτει η Eurobank δεν είναι το 1,4% των μετοχών της που θα αγοράσει από το ΤΧΣ…
Αυτό έχει συμβολική σημασία.
Ο άσσος της Eurobank είναι η Ελληνική Τράπεζα Κύπρου όπου η Eurobank θα υποβάλλει – κάποια στιγμή – δημόσια πρόταση για να εξαγοράσει όλη την κυπριακή τράπεζα.
Η Ελληνική τράπεζα Κύπρου έχει 780 εκατ ευρώ χρηματιστηριακή αξία και η Eurobank κατέχει το 29,2%... να σημειωθεί ότι το όριο δημόσιας πρότασης στην Κύπρο είναι το 30% και όχι το 33%.
Να τονιστεί ότι με 29,2% συμμετοχή και ήδη κατέγραψε η Eurobank 111 εκατ αρνητικό goodwill από την Ελληνική τράπεζα Κύπρου…
Η Eurobank με την δημόσια πρόταση στην Ελληνική τράπεζα Κύπρου... εκτιμούμε ότι θα πάρει 1 δισεκ. πρόσθετη αξία στην κεφαλαιοποίηση της…

Επίσης το Fairfax από τον Καναδά έχει μέσο κόστος κτήσης 0,93 ευρώ έχοντας επενδύσει αρχικά 940 εκατ αλλά εν συνεχεία απορροφήθηκε η Grivalia.
Σήμερα το 33% των μετοχών της Eurobank που κατέχει το Fairfax αξίζει 1,9 με 2 δισεκ. δηλαδή διπλάσια αξία από την αρχική επένδυση...
Το ιστορικό κόστος κτήσης είναι στα 2,5 ευρώ.

Μεικτά πρόσημα στη Wall

Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 1 Αυγούστου, με τους επενδυτές να έχουν για άλλη μία φορά στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο +0,20%, στις 35.637 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 καταγράφει πτώση -0,25%, στις 4.577 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί -0,53%, στις 14.265 μονάδες

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα θόλωσαν και πάλι το τοπίο σε πολλούς δείκτες.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,69%, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,08% και ο Shenzhen Component ολοκλήρωσε στο -0,40%.
Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 κέρδισε 0,92%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,18%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ανέβηκε κατά 0,54% και έκλεισε στις 7.450,7 μονάδες.

Υπό πίεση οι ευρωαγορές

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επηρεάζονται από τα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,6%.
Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22% στις 7.682 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,94% στις 16.291 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,88% στις 7.431 μονάδες.

Πτωτικά οι τράπεζες, εξαίρεση η Πειραιώς

Αρνητικές τάσεις καταγράφηκαν στις τράπεζες, με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 6,20 ευρώ, με πτώση 0,96% με όγκο 1,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 5,67 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,6010 ευρώ, με πτώση -2,11%, με όγκο 9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,76 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είνα ι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 3,51 ευρώ, με άνοδο +2,15%, με όγκο 5,3 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 4,38 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 1,57 ευρώ, με πτώση -1,10% και όγκο 5,3 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 5,82 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 2,79 ευρώ, με πτώση -0,71% και κεφαλαιοποίηση 1,24 δισεκ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 12,46 ευρώ, με πτώση -1,11% και κεφαλαιοποίηση 566 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,0660 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 16,95 ευρώ, με πτώση -0,88% και κεφαλαιοποίηση 338 εκατ. ευρώ.

Μικτά πρόσημα στα μη τραπεζικά blue chips με χαμηλές συναλλαγές

Μικτά πόσημα καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με χαμηλές συναλλαγές.
Η Coca Cola έκλεισε στα 26,74 ευρώ, με πτώση -1,29% και κεφαλαιοποίηση στα 9,9 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 14,42 ευρώ, με άνοδο +0,49% και αποτίμηση 6,14 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 10,75 ευρώ, με πτώση -0,09% και αποτίμηση 4,10 δισ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 15,95 ευρώ, με πτώση -0,37% και αποτίμηση 5,90 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 18,96 ευρώ, με πτώση -0,84% και κεφαλαιοποίηση 1,48 δισ. ευρώ.
Η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 14,28 ευρώ, με πτώση -0,42% και κεφαλαιοποίηση 1,48 εκατ. ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 17,31 ευρώ, με πτώση -1,03% και κεφαλαιοποίηση 2,04 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 8,17 ευρώ, με άνοδο +1,11% και κεφαλαιοποίηση 2,49 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 22,92 ευρώ, με πτώση -0,35% και κεφαλαιοποίηση 2,53 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 26,96 ευρώ, με πτώση -0,66% και κεφαλαιοποίηση 3,66 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 36,54 ευρώ, με πτώση -3,49% και κεφαλαιοποίηση 5,2 δισεκ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,82 ευρώ, με πτώση -1,45% και κεφαλαιοποίηση 726 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 2,1750 ευρώ, με πτώση -3,76% και κεφαλαιοποίηση 816 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 4,17 ευρώ, με πτώση -0,48% και κεφαλαιοποίηση 131 εκατ. ευρώ.

Ήπιες πωλήσεις στα ομόλογα της Ευρωζώνης

Ήπιες πωλήσεις καταγράφονται σήμερα 1/8 στα ομόλογα της Ευρωζώνης.
Το Ιταλικό 10ετές διαμορφώνεται σήμερα 1 Αυγούστου του 2023 στο 4,08%.
Το 10ετές γερμανικό ομόλογο βρίσκεται σήμερα 1/8/2023 στο 2,45%..
Οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων διαμορφώνονται ως εξής….
Η Ιρλανδική 10ετία λήξης 2028 εμφανίζει απόδοση στο 2,87% με το ιστορικό χαμηλό -0,333% σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020.
Το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο λήξης Οκτωβρίου 2028 έχει απόδοση 3,18% με ιστορικό χαμηλό στο -0,062% που σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020.
Το Ισπανικό 10ετές έχει απόδοση 3,50% με το ιστορικό χαμηλό στο -0,02% που σημειώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2020.
Στην Ιταλία το 10ετές ομόλογο λήξης 1η Αυγούστου του 2029 έχει απόδοση 4,08% και με ιστορικό χαμηλό 0,4260% στις 12 Φεβρουαρίου του 2021.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κύπρος έκδωσε 10ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,32% και η τρέχουσα απόδοση του είναι 3,61%.
Το ιστορικό χαμηλό σημειώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020 στο 0,088%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης