Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των ανοδικών τάσεων και των επιλεκτικών τοποθετήσεων – Ο MSCI στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση των ανοδικών τάσεων και των επιλεκτικών τοποθετήσεων – Ο MSCI στο επίκεντρο
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη βραδινή ανακοίνωση του οίκου MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών, η οποία έχει σημαντικό ελληνικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ισχυρή και οι αναλυτές αναμένουν πως θα δώσει και σήμερα ανοδική κίνηση στην αγορά, ενώ καλό αναμένεται και το κλίμα στο εξωτερικό.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη βραδινή ανακοίνωση του οίκου MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών, η οποία έχει σημαντικό ελληνικό ενδιαφέρον.
Στο επίκεντρο εκτός από τις τραπεζικές μετοχές που ο δείκτης χθες βρέθηκε για πρώτη φορά σε προ πανδημίας επίπεδα, θα βρεθεί η Jumbo η οποία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 45% τον Ιανουάριο και έκτακτο μέρισμα 1,1550 ευρώ ανά μετοχή με διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων.

Eurobank Equities
Για σήμερα και παρά την επιθετική ομιλία από αξιωματούχους της FED, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά δίνοντας συνέχεια στο ισχυρό momentum αύξησης ρίσκου.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα. Υπενθυμίζεται πως ο MSCI αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ την αναδιάρθρωση των δεικτών.

Euroxx

Περιμένουμε μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχίζονται.

Beta
Το ράλι θα μπορούσε να χαλαρώσει για μία ανάσα. Τα κέρδη είναι έντονα διογκωμένα βραχυπρόθεσμα, αυξάνοντας την πιθανότητα διόρθωσης.
Ωστόσο, αναγνωρίζουμε πως οι ενεργοί επενδυτές που συμμετέχουν στις ημερήσιες συναλλαγές μπορούν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο.

Κύκλος
Το ένα µετά το άλλο πέφτουν τα κάστρα των πωλητών, οι 1.050 και στη συνέχεια οι 1.060 µονάδες του Γ.∆. χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις ξεπερνώντας τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων ! Αργά το βράδυ ανακοινώνονται οι
αλλαγές της τριµηναίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της Morgan Stanley. Πιθανολογείται ότι στον MSCI Stanadard Greece µπορεί να υπάρξει προσθήκη ακόµη και 3 νέων µετοχών στις 9 υφιστάµενες (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, JUMBO, ∆ΕΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΕΤΕ, ALPHA, EΥΡΩB).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης