Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Με το βλέμμα σε Λονδίνο και Κίνα – Δεν αποκλείεται προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης

XA: Με το βλέμμα σε Λονδίνο και Κίνα – Δεν αποκλείεται προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης
Οι εξελίξεις στην Κίνα και η φημολογία για εγκατάλειψη της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων δίνει ώθηση στις αγορές της Ασίας και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την πορεία της εγχώριας αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Με το επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω της παρουσίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η εγχώρια αγορά αναμένει τα αποτελέσματά του και τις ροές που θα μπορούσε να δημιουργήσει.
Σήμερα συνεχίζονται οι συναντήσεις των εταιρειών που συμμετέχουν με διαχειριστές κεφαλαίων.
Από την άλλη οι εξελίξεις στην Κίνα και η φημολογία για εγκατάλειψη της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων, μετά και τις μεγάλες διαδηλώσεις, δίνει ώθηση στις αγορές της Ασίας και δεν αποκλείεται να επηρεάσει και την πορεία της εγχώριας αγοράς.
Σημειώνεται πως τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδική διάθεση.
Την 1η Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι αλλαγές στους δείκτες MSCI με την Τέρνα Ενεργειακή να εισέρχεται στον Greece Standard, ενώ η αναδιάρθρωση θα γίνει αύριο.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο λόγω αυξημένης φημολογίας ότι η Κίνα θα εγκαταλείψει την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε πως η αγορά θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των χθεσινών απωλειών.
Περιμένουμε μία ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου μετά και τη δήλωση του Πρωθυπουργού πως δε θα προχωρήσει σε έκτακτη φορολόγηση των τραπεζικών κερδών.

Optima Bank
Περιμένουμε το Ελληνικό Χρηματιστήριο να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές της Ευρώπης σήμερα. Υπενθυμίζεται πως η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI για λάβει χώρα αύριο, με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να συνεχίσει να δέχεται πίεση.

Beta
Μία αντίδραση είναι στο σημερινό πλάνο μετά τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση.
Σημειώστε πως το επενδυτικό συνέδριο ολοκληρώνει τις εργασίες του σήμερα.

Depolas
Με απώλειες τέλειωσε η χθεσινή συνεδρίαση για τις διεθνείς αγορές μετοχών, ενώ και ο ΓΔΧΑ προσεγγίζει και πάλι το επίπεδο ισορροπίας των 900 μονάδων. Στο προσκήνιο παραμένουν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας στην Κίνα επηρεάζοντας την διάθεση για ανάληψη ρίσκου μετά και τα κέρδη που είδαν ο βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες τις προηγούμενες εβδομάδες.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Νοεμβρίου στη Γερμανία, την καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ (Conf. Board).
Αναμένουμε να συνεχιστούν οι ταλαντώσεις του ΓΔΧΑ γύρω από την περιοχή των 900 μονάδων, ενώ μια πρώτη ευαίσθητη στήριξη εντοπίζεται στις 880 μονάδες.
Ωστόσο, το εκτιμώμενο εύρος για την περίοδο παραμένει μεταξύ των 850-950 μονάδων.

Μerit

Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 864 μονάδες. Σημεία στήριξης 883 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 920 και 971 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης