Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας με περιορισμένο τζίρο και το βλέμμα στο Λονδίνο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας με περιορισμένο τζίρο και το βλέμμα στο Λονδίνο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι διαμαρτυρίες στην Κίνα, τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά και η πορεία των επιτοκίων και πόσο θα αυξηθούν επηρέασαν τους επενδυτές. Μία καλή ευκαιρία για αύξηση ρευστότητας, μετά τα μεγάλα κέρδη των τελευταίων εβδομάδων. Πάντα σε επιλεγμένες μετοχές για την εγχώρια αγορά μας. Με μικρό τζίρο υποχώρησε σήμερα ο Γ.Δ. και μάλιστα όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι απώλειες. Τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας όπως και αρκετά βαριά χαρτιά.

Τα βλέμματα είναι στο Λονδίνο καθώς ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές. Ένα θέμα που φυσικά και απασχολεί τους ξένους επενδυτές και δεν αποκλείεται να είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα οι τζίροι είναι εξαιρετικά χαμηλοί και το ενδιαφέρον επιλεκτικό.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε με περισσότερη όρεξη, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι πιέσεις αυξάνονταν. Τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 6,57 ευρώ με απώλειες 3,10%. Είχε τη μεγαλύτερη πτώση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Έδωσε η επιχείρηση κάποιες διευκρινίσεις αναφορικά με την έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Δεκέμβρη και ουσιαστικά είναι τροποποιήσεις καταστατικού. Βλέπουμε πως πλέον η επιλογή για διευθυντές ή αναπληρωτές CEO θα γίνεται χωρίς δημόσιο διαγωνισμό και μόνο με πρόταση στο Δ.Σ. από τον διευθύνοντα σύμβουλο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς και η Eurobank που είχαν και δυνατή πορεία το προηγούμενο διάστημα έχασαν πάνω από 2%. Κατά 1,73% υποχώρησε η ΑΛΦΑ και κατά 1,83% η ΕΤΕ.

ΟΤΕ: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 15 ευρώ με απώλειες 2,47%. Ακυρώνονται ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 2% του συνόλου.

MOTOR OIL: Από τα βαριά ξεχώρισε η συγκεκριμένη με άνοδο 1,41% και καλή συμπεριφορά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Υπερκέρδη 1 δισ. ευρώ είναι αυτά στο εννεάμηνο και έχουν αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

QUEST: Και εδώ μάλλον έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται οι επενδυτές ότι είναι φθηνή και πως είχε πέσει υπερβολικά το προηγούμενο διάστημα. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 4,62 ευρώ με άνοδο 1,99%. Αν πάει λίγο πιο πάνω γράφει και υψηλό 6 μηνών και σπάει μία καλή αντίσταση που έχει φτιάξει εδώ γύρω τους τελευταίους μήνες.

SPACE HELLAS: Πάει να χαλάσει πάλι η διαγραμματική εικόνα καθώς δε φαίνεται να μπορεί να κινηθεί ανοδικά. Κινείται στα χαμηλά της η μετοχή, τα οποία είναι και χαμηλά 19 μηνών. Στα 6,34 ευρώ και στο -3,94% με όγκο κάτω από 4 χιλ. τεμάχια.

ΑS COMPANY: Μιλήσαμε με την εταιρεία καθώς θέλαμε λίγη παραπάνω πληροφόρηση για μεγέθη και τη νέα δραστηριότητα. Θα πούμε πως τα μεγέθη ήταν ισχυρά στο εννεάμηνο με το EBITDA να αυξάνεται 53% και να ανέρχεται στα 3,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων να υποχωρούν στα 2,2 εκατ. ευρώ από 2,7 εκατ. ευρώ περίπου. Η μείωση οφείλεται στην αποτίμηση του χαρτοφυλακίου, αλλά μετά τις 30/9 η υποαξία έχει περιοριστεί σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση η βασική δραστηριότητα υπάρχει όπως υπάρχει και η ρευστότητα. Από την άλλη για τη νέα δραστηριότητα δε μάθαμε πολλά καθώς η εταιρεία είναι στη φάση αγορών των οικοπέδων και είναι πολλοί ιδιοκτήτες και θέλει να κινηθεί προσεκτικά. Έχει αγοράσει το 65% των εκτάσεων. Στα 2,08 ευρώ και στο -2,35% με χαμηλό όγκο.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Δέχθηκε σημαντική πίεση σήμερα. Έγραψε χαμηλό στα 0,6160 ευρώ και έκλεισε τελικά στα 0,6280 ευρώ με απώλειες 3,98% και όγκο 127 χιλ. τεμάχια.

REVOIL: Βρήκαν ευκαιρία και την έκλεισαν στο -4,40% και στα 1,3050 ευρώ.

ΜΕΖΖ: Συνεχίζουν τα νέα ΜΕΖΖ να τραβούν τα βλέμματα και ειδικά το Galaxy που θεωρείται το φθηνότερο. Ενισχύθηκε 8,98% σήμερα, ενώ το Sunrise έκλεισε στο +2,28%. Από την άλλη το Phoenix έχασε 5,31% και το Cairo 3,85%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης