Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μετοχές για να κάνεις Χριστούγεννα με γεμάτη τσέπη – Ποιες δίνουν σημαντικά ποσά - μερίσματα το επόμενο διάστημα

Μετοχές για να κάνεις Χριστούγεννα με γεμάτη τσέπη –  Ποιες δίνουν σημαντικά ποσά - μερίσματα το επόμενο διάστημα
Τα φετινά μερίσματα και οι επιστροφές κεφαλαίου ικανοποίησαν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Ο Νοέμβρης οδεύει προς το τελευταίο δεκαήμερο και ουσιαστικά σηματοδοτεί το κλείσιμο των βιβλίων των θεσμικών και την προσμονή των διακοπών των Χριστουγέννων.
Σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και μεγάλων ανατιμήσεων, οι παρακάτω εισηγμένες σκοπεύουν να δώσουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες σημαντικά ποσά στους μετόχους τους, βελτιώνοντας τη ρευστότητα ενόψει της εορταστικής περιόδου.
Να σημειωθεί πως τα φετινά μερίσματα και οι επιστροφές κεφαλαίου ικανοποίησαν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επενδυτές, αφού δεν ήταν λίγες οι εταιρείες που έδωσαν και ξαναέδωσαν ποσά ή εκείνες που η συνολική απόδοση έπιασε ακόμα και διψήφιο ποσοστό.
Στις 21 Νοεμβρίου οι μετοχές της Motor Oil θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση λίγο πάνω από 2%, αλλά βάζει και τη βάση για μία πολύ δυνατή απόδοση για το σύνολο της χρήσης με δεδομένα και τα αποτελέσματα ρεκόρ.
Στις 30 Νοεμβρίου η ΕΛΒΕ θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 5,9%.
Στις 5 Δεκεμβρίου η Autohellas θα δώσει την επιστροφή κεφαλαίου του 1 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 9%.
Την ίδια μέρα η Παπουτσάνης θα κόψει προσωρινό μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή.
Στις 9 Δεκεμβρίου σειρά παίρνει η Jumbo για το πρόσθετο μέρισμα των 0,3850 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,6% και την ίδια μέρα κόβει το μέρισμα των 0,10 ευρώ η Φίλιππος Νάκας.
Το μέρισμα της Νάκας αντιστοιχεί σε απόδοση 4,8%, ενώ η εταιρεία έχει ανακοινώσει και επιστροφή κεφαλαίου 0,08 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς να υπάρχει ακόμα ημερομηνία αποκοπής.
Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη εισηγμένη έχει δημιουργήσει παράδοση στις δυνατές επιστροφές στους μετόχους.
Με τη νέα χρονιά τα ΕΛΠΕ (11 Ιανουαρίου) θα δώσουν προσωρινό μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή λόγω των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, ενώ δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την προηγούμενη διανομή των 0,40 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως η Ideal έχει λάβει η γενική συνέλευση απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα τις εγκρίσεις ώστε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία διανομής.
Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις.
Εκκρεμεί η απόφαση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ για πρόσθετη διανομή, η οποία είχε αναβληθεί λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, αλλά η διοίκηση είχε πει πως προς το τέλος του έτους θα έπαιρνε απόφαση, με τις πληροφορίες να συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως θα δώσει χρήματα στους μετόχους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης