Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ο μικρός εισηγμένος που «βάζει τα γυαλιά» σε επιχειρηματίες ακόμα και του FTSE 25

Ο μικρός εισηγμένος που «βάζει τα γυαλιά» σε επιχειρηματίες ακόμα και του FTSE 25
Δεν έχει πολλά να επιδείξει στην πολυετή παρουσία της στο Χ.Α. (αλλά στο εννεάμηνο εξέπληξε με τα αποτελέσματά της
Σχετικά Άρθρα

Μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη παρατηρήθηκε χθες στο χρηματιστηριακό ταμπλό και κυρίως σε εκείνο το κομμάτι του που αφορά στις μικρές εταιρείες, οι οποίες εδώ και μήνες βρίσκονται στην αφάνεια.
Ενώ, δε συγκεντρώνουν οι περισσότερες επενδυτικό ενδιαφέρον αν και πολλές διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη, ένας επιχειρηματίας, βασικός μέτοχος εισηγμένης με αποτίμηση 10,5 εκατ. ευρώ κατάφερε να κάνει μίνι placement και να διαθέσει κομμάτια σε ομάδα επενδυτών που έδειξε επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η κίνηση ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη όπως είπε ο ίδιος στο ΒΝ και θα μπορεί να μας πει περισσότερα σε λίγο χρονικό διάστημα και αφού ολοκληρωθεί.
Ο λόγος για τον Αντώνη Σβορώνο, βασικό μέτοχο και πρόεδρο της Unibios, γνωστή στους παλαιότερους και ως Βιοσώλ.
Χθες, επί της μετοχής έγιναν πακέτα 390 χιλ. τεμαχίων που αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,5% επί του συνόλου των μετοχών.

Όπως είπε στο ΒΝ ο κ.Σβορώνος οι μετοχές πήγαν σε ομάδα επενδυτών και έφυγαν από τους βασικούς μετόχους.
Δεν αποκλείεται η συνέχεια να αφορά και ίδιες μετοχές που έχει η εταιρεία αλλά είναι περιορισμένες και δεν ξεπερνούν τις 120 χιλ. τεμάχια ή το 0,75% του συνόλου των μετοχών.
Η κίνηση εκτός από ενδιαφέρουσα για την ίδια την εταιρεία αφού καταφέρνει και φέρνει επενδυτές στο μετοχολόγιό της σε μία περίοδο που λίγες τραβούν επενδυτικά βλέμματα, δείχνει και πως όταν κάποιοι ασχολούνται και με την επιχείρηση αλλά και με τη χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής φέρνουν αποτελέσματα που θα ζήλευαν ακόμα και ιδιοκτήτες εταιρειών με αποτίμηση 1 δισ. ευρώ που θέλουν εδώ και μήνες να κάνουν placement αλλά έχουν αποτύχει.
Η Unibios είναι μία μικρή εταιρεία που δραστηριοποιείται σε δραστηριότητες που αφορούν στην υπεύθυνη χρήση του νερού και της ενέργειας και γενικότερα στην προώθηση της πράσινης οικονομίας.
Δεν έχει πολλά να επιδείξει στην πολυετή παρουσία της στο Χ.Α. (οι φίλοι της μετοχής λένε πως δεν έχει να επιδείξει πολλά αλλά δεν έχει καταστρέψει επενδυτές όπως κάποια βαριά χαρτιά με ανακεφαλαιοποιήσεις) αλλά στο εννεάμηνο εξέπληξε με τα αποτελέσματά της. αύξησε τις πωλήσεις της 26,5% και στα 6 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στις 482 χιλ. ευρώ από 249 χιλ. ευρώ.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως περιμένει καλύτερη πορεία στο σύνολο της χρήσης από αυτή του 2021 και πως ήδη υπάρχουν έσοδα 7,6 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο και στο πρώτο του 2023 από τιμολογημένες συμβάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης