Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς) προς εισηγμένες: Δημοσιεύστε μέχρι 15/12 αποτελέσματα τρίτου τριμήνου

Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς) προς εισηγμένες: Δημοσιεύστε μέχρι 15/12 αποτελέσματα τρίτου τριμήνου
Οι εισηγμένες θα ενημερώσουν για πωλήσεις στο εννεάμηνο, EBITDA, τα κέρδη προ φόρων και τόκων και καθαρά κέρδη
Σχετικά Άρθρα

Εντολή προς όλες τις εισηγμένες να δημοσιεύσουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στο πλαίσιο διαφάνειας και εποπτείας της αγοράς, έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, έχει αναλάβει και στο παρελθόν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, όταν οι κίνδυνοι αυξάνονταν, όπως για παράδειγμα με την πανδημία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία κ.α.
Τότε είχε ζητήσει ενημέρωση από τις εισηγμένες για την έκθεση για παράδειγμα σε Ρωσία και Ουκρανία, ή για τις επιπτώσεις του lockdown.
Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και φάνηκε ήδη από τα αποτελέσματα εξαμήνου, αλλά και τα λιγοστά που έχουν δημοσιευτεί για το εννεάμηνο, όπου τα αυξημένα κόστη πρώτων υλών, το υψηλό ενεργειακό κόστος, τα υψηλά μεταφορικά, αλλά και εσχάτως οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν επηρεάσει πολλές λογιστικές καταστάσεις.
Στο πρώτο τρίμηνο υπήρξε η πληροφορία ότι θα μπορούσε να ζητήσει ενημέρωση λόγω του πολέμου για την πορεία των αποτελεσμάτων, κάτι που όμως δεν έγινε, αν και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το εξέταζε.
Τώρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητάει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου οι εισηγμένες να δώσουν ενημέρωση για τις πωλήσεις στο εννεάμηνο και τη μεταβολή σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, ενημέρωση για τα EBITDA και τα κέρδη προ φόρων και τόκων, αλλά και τα καθαρά κέρδη.
Επιπλέον ζητάει να υπάρξει ενημέρωση για τον τραπεζικό δανεισμό και αν υπάρχει κάποια μεταβολή.
Ήδη έχει φανεί σε επίπεδο δανεισμού πως πολλές εισηγμένες λόγω των αυξημένων εξόδων, δεν εμφάνισαν θετικές ταμειακές ροές και αναγκάστηκαν να αυξήσουν το δανεισμό τους.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων μαζί με τις τράπεζες ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ με τον καθαρό δανεισμό να ανέρχεται στα 22,7 δισ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 34,3 δισ. ευρώ.
Τα EBITDA είχαν καταγράψει άνοδο 12,5% και είχαν ανέλθει στα 6,8 δισ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης