Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη από Moody’s – Δεν αποκλείεται νέα ανοδική κίνηση προς τις 900 μονάδες

ΧΑ: Στήριξη από Moody’s – Δεν αποκλείεται νέα ανοδική κίνηση προς τις 900 μονάδες
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Alpha Bank
Σχετικά Άρθρα

Στήριξη από την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Moody’s αναμένεται να βρει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Alpha Bank με τους αναλυτές να περιμένουν καθαρά κέρδη πάνω από 100 εκατ. ευρώ.
Η Moody’s αναβάθμισε χθες έξι ελληνικές τράπεζες κατά μία ή και δύο βαθμίδες, σημειώνοντας τις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην ελληνική οικονομία, τις βελτιώσεις στου ενεργητικού των τραπεζών αλλά και τη βελτίωση της κερδοφορίας.
Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά παράγωγα, σταθεροποιητικό αναμένεται το άνοιγμα των αγορών.
Επιπλέον η ανακοίνωση της Motor Oil πριν από λίγο για διανομή προσωρινού μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή με την αποκοπή του να γίνεται στις 21 Νοεμβρίου βάζει τη μετοχή στο επίκεντρο. 
Η Coca Cola ανακοίνωσε πως τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις εξαιρουμένων της Ρωσίας και της Ουκρανίας αυξήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο 19,6%.
Το εννεάμηνο της Παπουτσάνης έδειξε αύξηση πωλήσεων στα 53,2 εκατ. ευρώ από 38,2 εκατ. ευρώ αλλά μείωση κερδών στα 3,58 εκατ. ευρώ από 3,99 εκατ. ευρώ λόγω των αυξήσεων στα κόστη, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται και στις συνολικές υποχρεώσεις.

Euroxx
Περιμένουμε η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Moody’s να προσφέρει περαιτέρω στήριξη σήμερα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε πως η αγορά θα στηριχθεί από την καλύτερη των εκτιμήσεων πορεία της Coca Cola, τα θετικά νέα από τις τράπεζες (τρίμηνο και αναβάθμιση από Moody’s) καθώς και από την ανακοίνωση του προσωρινού μερίσματος των 0,40 ευρώ ανά μετοχή από τη Motor Oil (στο πάνω μέρος των εκτιμήσεων των αναλυτών η διανομή)

Optima Bank
Περιμένουμε κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα με διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων.
Τα αποτελέσματα της Coca Cola στο επίκεντρο.

Beta
Η έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου θα βάλει τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο.
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα συντηρήσει τις τάσεις συσσώρευσης στην αγορά

Depolas
Διατηρήθηκε θετικό το κλίμα στις αγορές χθες με τον ΓΔΧΑ να σκαρφαλώνει πριν το σετ των αποτελεσμάτων. Πριν λίγο, η ΕΕΕ δημοσίευσε την 9μηνιαία αναφορά πωλήσεων με αύξηση των οργανικών εσόδων Γ΄ τριμήνου κατά 7,4% (ετήσια βάση) και αναβάθμιση των συγκρίσιμων κερδών προ φόρων και τόκων (EBIT) στο εύρος των 860-900εκ. Ευρώ από 740-820εκ. Ευρώ που ήταν το προηγούμενο. Σήμερα το απόγευμα ανακοινώνει και η Αλφα το Γ τρίμηνο, όπου αναμένεται καθαρή κερδοφορία μεγαλύτερη των 100εκ. ευρώ. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε την αναβάθμιση της βασικής πιστοληπτικής αξιολόγησης (BCA) των Άλφα (σε b1) και Πειραιώς (σε b2) από την Moody’s, ενώ η ίδια αναθεώρησε ανοδικά και την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση όλων των τραπεζών που καλύπτει. Στο εξωτερικό, βαρύτητα θα δοθεί στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης