Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πιθανές κινήσεις ωραιοποίησης λόγω λήξης εννεαμήνου – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

ΧΑ: Πιθανές κινήσεις ωραιοποίησης λόγω λήξης εννεαμήνου – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Οι αποτιμήσεις πολλών μετοχών έχουν γίνει ελκυστικές αλλά από την άλλη η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων, η παραμονή του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα και οι ανησυχίες για ύφεση, συντηρούν τους κινδύνους και κάνουν τους επενδυτές να αποφεύγουν τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

Η πτώση των αποτιμήσεων των τελευταίων ημερών λόγω των αυξημένων ανησυχιών των επενδυτών, ίσως φέρει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον σημειώνουν οι αναλυτές.
Οι αποτιμήσεις πολλών μετοχών έχουν γίνει ελκυστικές αλλά από την άλλη η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων, η παραμονή του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα και οι ανησυχίες για ύφεση, συντηρούν τους κινδύνους και κάνουν τους επενδυτές να αποφεύγουν τοποθετήσεις.
Σήμερα με δεδομένα τη λήξη εννεαμήνου και την ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου, θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης και επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.
Τα παράγωγα στην Ευρώπη παραπέμπουν σε μικτό άνοιγμα.

Eurobank Equities
Οι αγορές αναμένεται να έχουν μικτές τάσεις στο άνοιγμα καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τις ελκυστικές αποτιμήσεις με την καταιγίδα αρνητικών εξελίξεων μεταξύ αυτών οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, η οικονομική επιβράδυνση και ο υψηλός πληθωρισμός.

Euroxx
Περιμένουμε πως η λήξη εννεαμήνου θα φέρει κινήσεις ωραιοποίησης με τα αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Τελευταία μέρα του εννεαμήνου, με το Γενικό Δείκτη να είναι κάτω 11,7% από την αρχή του έτους και 7,9% από την αρχή του μήνα.
Ώρα για ανάσα καθώς τεχνικά φαίνεται και πάλι υπερπουλημένη η αγορά.

Depolas
Στο κόκκινο έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ χθες, καθώς η αποφυγή ρίσκου κυριαρχεί. Ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου στη Γερμανία κινήθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ και η μεταποίηση στον ιδιωτικό κυρίως, τομέα της Κίνας συρρικνώθηκε. Σε αυτό το τοξικό περιβάλλον είναι δύσκολο να αυτονομηθεί ο ΓΔΧΑ. Η μέχρι τώρα καταγεγραμμένη πτώση στην Ευρώπη έχει σίγουρα προεξοφλήσει μερικώς ύφεση στην Ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά δεν υπάρχει ορατότητα για την διάρκεια αυτής ή τον βαθμό επιμονής των πληθωριστικών πιέσεων ακόμα και μετά την ολοκλήρωση αύξησης των επιτοκίων. Η στρατηγική του αξιολογώντας και κάνοντας παραμένει εν ισχύ μιας και οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα επισφαλείς. Ωστόσο, εμπιστευόμαστε τα θεμελιώδη μεγέθη και τα δοκιμασμένα επιχειρηματικά μοντέλα. Για σήμερα, πιθανότατα να κινηθούμε στο ίδιο μοτίβο στο ΧΑ. Η ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ανακοινώσεις για την πορεία των εγχώριων λιανικών πωλήσεων Ιουλίου και τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου της Ευρωζώνης. Σημειώνουμε ότι η αγορά της Κίνας θα παραμείνει κλειστή την επόμενη εβδομάδα.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 875 μονάδες. Σημεία στήριξης 779 και 771 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 850 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης