Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επηρεάστηκε από τη διεθνή πτώση – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επηρεάστηκε από τη διεθνή πτώση – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Προσπάθησε να κρατήσει το θετικό πρόσημο αλλά στο τέλος η διεύρυνση των απωλειών σε Ευρώπη και ΗΠΑ οδήγησαν το Γενικό Δείκτη λίγο κάτω από τις 790 μονάδες και με μικρές απώλειες 0,37%. Ο τζίρος χαμηλός. Πιέστηκαν τράπεζες, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ΔΕΗ μεταξύ άλλων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Με βάση όσα έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευτεί, ο τζίρος είναι αυξημένος κατά 55% περίπου και στα 41,15 δισ. ευρώ, τα EBITDA κατά 17% και στα 6,2 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,01 δισ. ευρώ από 1,46 δισ. ευρώ πέρυσι. Οι 4 συστημικές έχουν δημοσιεύσει επίσης καθαρά κέρδη 2,3 δισ. ευρώ άρα η συνολική κερδοφορία ξεπερνάει τα 5 δισ. ευρώ.

ΕΛΠΕ: 1η Νοεμβρίου κόβει τα 0,38 ευρώ καθαρό προμέρισμα χρήσης 2022 το οποίο βέβαια έχει να κάνει με την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών και έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση. Η μερισματική απόδοση πάντως είναι υψηλή. Στο +1,79% και ήταν μεταξύ των λίγων που ξεχώρισαν.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή αντίδραση σήμερα. Στα 13,90 ευρώ και στο +2,51%.

JUMBO: Βοήθησε και το δικό της +1,90%.

AEGEAN: Δοκιμάζει χαμηλά 20 μηνών.

ΕΥΑΘ: Έβδομη συνεχόμενη πτωτική. Μάλλον υπερβολική η αντίδραση κάποιων επενδυτών και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες. Φτωχά τα αποτελέσματα δε λέμε αλλά το ενεργειακό κόστος φέρει την ευθύνη. Ναι, εφόσον το ακριβό ρεύμα παραμένει θα έχουμε ανάλογη πορεία και στα επόμενα εξάμηνο. Αλλοίμονο όμως αν κάποιοι φοβούνται μία τέτοια εταιρεία, με γεμάτο ταμείο και μηδενικό δανεισμό. Στο limit down και στο -10% με όγκο 100 χιλ. τεμάχια.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Αποτίμηση 750 εκατ. ευρώ με ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 583 εκατ. ευρώ περίπου. Δηλαδή αγοράζοντας κάποιος τη μετοχή παίρνει μία εταιρεία με αποτίμηση 167 εκατ. ευρώ ουσιαστικά. Και τι κέρδη βγάζει αυτή η εταιρεία; 50,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο… Αλλά και εδώ τα πράγματα ίσως να ήταν αλλιώς αν υπήρχε ενδιαφέρον για το Χρηματιστήριο και αν δεν υπήρχαν διαμάχες μεταξύ των μετόχων.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το ταμπλό και οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως δίνεται κάποιο premium 20-30% από την πλευρά Κούτρα. Ένα σημαντικό μέρος το κάλυψε σήμερα. Στο +10,88% και στα 0,7340 ευρώ.

DIMAND: Πούλησε κατοικία στη Μύκονο έναντι 1 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα το 2021, ολοκληρώθηκε η ανέγερση εξοχικών κατοικιών στο αγροτεμάχιο της εταιρείας Dimand Real Estate (Cyprus) Ltd. Την 30.12.2020 η θυγατρική εταιρεία Dimand Real Estate (Cyprus) Ltd υπέγραψε προσύμφωνο για την πώληση μίας εκ των δύο υπό ανάπτυξη κατοικιών επί του ανωτέρω αγροτεμαχίου, συνολικής επιφανείας 157,38 τ.μ. έναντι τιμήματος 1.000.000 -ευρώ. Σημειώστε πως η βίλα βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού, εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης και εκτός γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού, στην περιοχή Σταρόβουρλα – Φανάρι του Δήμου Μυκόνου. Μιλάμε για κορυφαίες τιμές.

MODA BAGNO: Ο τζίρος στο εστιατόριο στη Μύκονο αναμένεται να αυξηθεί 40% σε σύγκριση με το 2021 λέει η εταιρεία. Θυμίζουμε πως το 2021 έκανε τζίρο περί τα 5 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο έκανε τζίρο σχεδόν 1,8 εκατ. ευρώ από 780 χιλ. ευρώ, χωρίς να είναι η hot περίοδος του τουρισμού μέσα. Επιπλέον εκτός από την αύξηση που δίνει το εστιατόριο στο τζίρο του ομίλου βελτιώθηκε και το περιθώριο μικτού κέρδους κατά 6% λόγω της συμμετοχής του εστιατορίου που έχει μεγαλύτερο μικτό περιθώριο.

CENTRIC: Θα λέγαμε πως το παλεύουν με επιτυχία να κρύψουν οτιδήποτε θετικό. Σημειώνουμε πως έχει το Adorno Beach Hotel & Suites στον Ορνό Μυκόνου. Το έχει αποτιμήσει μόνο 4 εκατ. ευρώ στα βιβλία της το οποίο διαθέτει 22 δωμάτια. Έχει δώσει προκαταβολή για αγορά ακινήτων και υπολογίζουμε πως τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα είναι στα 16,6 εκατ. ευρώ μετά την αφαίρεση των δανείων… Στην αποτίμηση των 27 εκατ. ευρώ μάλλον δεν αποτιμάται κάτι σωστό, αλλά συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί η διοίκηση. Βγήκαν πολλά κομμάτια σήμερα καθώς κάποιοι είδαν τη ζημία και όχι όλη τη λογιστική κατάσταση.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Η υπογραφή της σύμβασης του τεχνικού συμβούλου για το πρόγραμμα εξοικονομώ 2022 συνολικού ύψους για την εταιρεία 7,2 εκατ. ευρώ την προσεχή διετία αλλά και η προετοιμασία και συμμετοχή της σε αντίστοιχου αντικείμενου διαγωνισμούς προοιωνίζουν μια ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, αναφέρει η διοίκηση στη λογιστική κατάσταση.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Η εταιρεία αναφέρει πως ως αποτέλεσμα της επιθετικής πολιτικής για το 2022 αναμένει αύξηση των πωλήσεων 5% και για το 2023 επιπλέον αύξηση 12%, λόγω των νέων εταιρειών του εξωτερικού που υπογράφτηκαν συμβόλαια τον Ιούλιο του 2022 και ήδη άρχισαν οι πωλήσεις. Επίσης η καινούργια δραστηριότητα της εταιρείας, η πλατφόρμα κρατήσεων δραστηριοτήτων www.coyova.com είναι online από τον Αύγουστο 2022 και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα περίπου 80-140 επισκέπτες ημερησίως. Προετοιμάζει η εταιρεία αναβάθμιση του site εντός των επομένων δύο μηνών, η οποία θα δώσει περισσότερες επιλογές στους χρήστες για την αναζήτηση δραστηριοτήτων στην πλατφόρμα.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Μία μέρα κράτησε ο ενθουσιασμός για τα αποτελέσματα…

PREMIA: Χωρίς τέλος οι πωλήσεις.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Ρεκόρ πωλήσεων πάνω από 10 έτη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης