Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας με το ελληνικό δεκαετές να είναι στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας με το ελληνικό δεκαετές να είναι στο επίκεντρο
Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγους αναμένεται να διατηρήσει την αδυναμία στην αγορά
Σχετικά Άρθρα

Η μεταβλητότητα έχει εκτοξευτεί στα ύψη στις τελευταίες συνεδριάσεις στις αγορές του εξωτερικού κάνοντας δύσκολη κάθε προσπάθεια πρόβλεψης.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα ενώ νωρίτερα έδειχναν άνοδο 1% στους δείκτες, μέσα σε λίγη ώρα υποχώρησαν σε επίπεδα χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.
Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγους αναμένεται να διατηρήσει την αδυναμία στην αγορά, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα, με την περίοδο δημοσίευσης να ολοκληρώνεται αύριο, αλλά και στην αυξημένη γεωπολιτική ένταση.
Σήμερα, πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου η Τέρνα Ενεργειακή και μετά το κλείσιμο η Lamda.
Χθες δημοσίευσε ο ΑΔΜΗΕ και ήταν κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Eurobank Equities
Σήμερα τα παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές αλλάζουν θέσεις μετά την πρόσφατη αστάθεια στις περισσότερες αγορές περιουσιακών στοιχείων.

Euroxx
Με το ελληνικό δεκαετές ομόλογο να είναι η απόδοσή του κοντά στο 5% και σε υψηλά πέντε ετών, αλλά και τους κινδύνους στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη να εντείνονται περιμένουμε η αδυναμία της αγοράς να συνεχιστεί.
Η Τέρνα Ενεργειακή θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Μία θετική συνεδρίαση αναμένεται καθώς η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων ίσως προσφέρει κάποια δικαιολογία για αντίδραση.
Τα αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο καθώς φτάνουμε στο τέλος της περιόδου δημοσίευσης λογιστικών καταστάσεων εξαμήνου.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 876 μονάδες.
Σημεία στήριξης 779 και 772 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 823 και 850 μονάδες.

Depolas
Εκ νέου πτώση είδε χθες ο ΓΔΧΑ με σχετική αύξηση του τζίρου, καταφέρνοντας ωστόσο να μαζέψει περισσότερες από τις μισές ενδοσυνεδριακές απώλειες. Η εικόνα στην Ευρώπη ήταν μικτή μετά και την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία οδήγησε σε μια ευρύτερη αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων.  Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ.  Στο εσωτερικό αναμένουμε να συνεχιστούν οι ταλαντώσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, πιθανότατα ολοκληρώνοντας με άλλη μια ανοδική προσπάθεια το επόμενο διάστημα. Διατηρούμε το εύρος τιμών μεταξύ των 770-850 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμός Σεπτεμβρίου στη Γερμανία (πρώτη μέτρηση) και το ΑΕΠ Β΄ τριμήνου των ΗΠΑ (τελευταία μέτρηση) παράλληλα με τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα του εξαμήνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης