Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προσπάθησε μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων – Βαρίδι το 5% στα ομόλογα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προσπάθησε μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων – Βαρίδι το 5% στα ομόλογα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα ύψη και σήμερα η μεταβλητότητα και μπόρεσε από το χαμηλό ημέρας των 783 μονάδων (-1,92%) να πάει στο υψηλό και στις 798,12 μονάδες (-0,04%) αλλά τελικά να κλείσει με απώλειες 0,88% και στις 791,42 μονάδες. Όλα αυτά με τζίρο 68 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 12,1 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Ανάλογη μεταβλητότητα είδαμε και στην Ευρώπη. Αναζητούν μία καλή είδηση για να βγάλουν αντίδραση η αγορές μετά την πρόσφατη πτώση. Σήμερα η ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας βοήθησε στο να περιοριστούν οι απώλειες, λέγοντας ότι θα αρχίσει να αγοράζει ομόλογα μακρινής λήξης.

Ουσιαστικά οι επενδυτές προεξοφλούν ότι κάτι θα κάνουν και οι άλλες κεντρικές τράπεζες. Έτσι είδαμε μία βελτίωση στις αποδόσεις των ομολόγων. Η Ελλάδα δανείστηκε πάντως με επιτόκιο 1,95% σε έντοκα εξαμήνου, ενώ το δεκαετές πήγε στο 5%. Το κλείσιμο στο ΧΑ θα μπορούσε να ήταν καλύτερο αλλά στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν μεγάλες εντολές πώλησης σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε συγκεκριμένες μετοχές και δεν απορροφήθηκαν όλες σε καλά σημεία.

COCA COLA: Με όγκο σήμερα η πτώση της μετοχής και μέρος των απωλειών οφείλεται στη συγκεκριμένη και στη βαρύτητα που έχει. Στο -4,08% και στα 21,15 ευρώ με 107 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -2,11% ο τραπεζικός δείκτης με την Πειραιώς να χάνει 3,39%, την Εθνική 2,65%, τη Eurobank 2,29% και την Alpha Bank 0,83%. Η τελευταία πήγε μέχρι το -3,78% και μετά μέχρι το +1,79% μέσα στη συνεδρίαση.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Τα δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων που ανέφεραν ότι η Ε.Ε. εξετάζει τη χρονική μετάθεση του φόρου στα κέρδη για ένα έτος πρόσφεραν κάποια ανακούφιση στους επενδυτές. Η ΜΟΗ στο +2,50% και τα ΕΛΠΕ στο +0,66%.

JUMBO: Στα 13,30 ευρώ το χαμηλό ημέρας αλλά πάλι ανέκαμψε. Δε νομίζουμε πως γίνονται αγορές ιδίων κάτω από τα 13,50 ευρώ που είναι το ανώτατο όριο, αλλά κάποιοι δεν αφήνουν τη μετοχή να πάει κάτω από το συγκεκριμένο σημείο και απορροφούν την προσφορά. Στα 13,70 ευρώ και στο +2,09% με όγκο 268 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Σε επίπεδο κλεισίματος, η μετοχή έχει γυρίσει πίσω στον Μάιο του 2017. Με ενδοσυνεδριακές τιμές είναι στα χαμηλά περίπου που είχε γράψει στην πανδημία.

ΕΥΑΘ: Έγραψε χαμηλό στα 3,90 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (απάντηση): Όπως έχει μεταδώσει το ΒΝ, οι συζητήσεις και ο οικονομικός έλεγχος συνεχίζονται. Υπάρχει η αίσθηση ότι θα κλείσει η συμφωνία με το ερώτημα για το αν θα γίνει δημόσια πρόταση να είναι ανοικτό, αφού πληροφορίες λένε πως θα αποκτήσει κάτω από το 33% το fund. Η στήλη πάντως βλέπει μεγάλη καθυστέρηση, αφού και μήνες κλείνει το deal και ακόμα είναι ανοικτό. Ίδωμεν…

ΑΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (απάντηση): Όπως κάθε φορά που ολοκληρώνονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων έτσι και τώρα θα έχουμε θέμα με αυτές που έχουν αρνητικό καθαρό δανεισμό. Νομίζουμε πως τώρα θα είναι ακόμα πιο χρήσιμο, λόγω της ανόδου των επιτοκίων. Με βάση όσα έχουν μέχρι σήμερα δημοσιευτεί αρνητικό καθαρό δανεισμό έχουν οι εισηγμένες: AS Company, Βyte, Entersoft, Epsilon Net, Jumbo, Performance, ΕΥΔΑΠ και ΕΧΑΕ. Θα αυξηθεί όμως ο αριθμός γιατί δεν έχουν δημοσιεύσει όλες.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Λογική η πορεία της μετοχής σήμερα, μετά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε. Στο +10% και στα 1,65 ευρώ.

INTRAKAT: Χαμηλό 16 μηνών περίπου έγραψε σήμερα η μετοχή και μάλιστα με υψηλό όγκο συναλλαγών.

ΒΙΟΤΕΡ: Τα ίδια που αναφέρονται και στις προηγούμενες λογιστικές καταστάσεις, επαναλαμβάνονται και στη σημερινή, δηλαδή του πρώτου εξαμήνου. Δεν βλέπουμε όμως ούτε διαγραφές δανείων, ούτε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που λογικά πρέπει να προηγηθούν.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Κέρδη μετά από φόρους 1,1 εκατ. ευρώ από 400 χιλ. ευρώ. Παίζει κάτω από τα μετρητά της η εισηγμένη (με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις). Στα 6,64 ευρώ και στο -2,35%.

ΓΕΒΚΑ: Εξαιρετικά ήταν και εδώ τα αποτελέσματα και δικαιολογείται η άνοδος. Στα 1,3250 ευρώ και στο +7,72%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Παραμένει ο αγοραστής και οδήγησε τη μετοχή με μικρό όγκο στα 0,76 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης