Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Η χθεσινή πτώση της Wall Street μπορεί να μας επηρεάσει λένε οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Η χθεσινή πτώση της Wall Street μπορεί να μας επηρεάσει λένε οι αναλυτές
Η διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων θα μπορούσε να περιορίσει τις πιέσεις
Σχετικά Άρθρα

Η χθεσινή μεγάλη πτώση των αγορών στις ΗΠΑ, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά και την εγχώρια αγορά.
Οι επενδυτές ανησυχούν από τα μηνύματα που λαμβάνουν αναφορικά με την πολιτική της FED και τη συνέχιση των μεγάλων αυξήσεων στα επιτόκια.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν σταθεροποιητικό προς ήπια πτωτικό άνοιγμα, ενώ ζητούμενο είναι για την εγχώρια αγορά η διατήρηση της σταθερότητας και των επιλεκτικών τοποθετήσεων που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα λόγω των φόβων για οικονομική ύφεση που προκαλείται από τον πληθωρισμό και την πολιτική σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών η οποία επηρεάζει τις αγορές.

Piraeus Securities
Παρά την ανθεκτική πορεία της αγοράς το τελευταίο διάστημα, τα μάκρο του εξωτερικού και οι ενεργειακές ανησυχίες θα επηρεάσουν την πορεία της σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε μετά το χθεσινό sell off στις ΗΠΑ, λόγω των ανησυχιών αναφορικά με τα επιθετικά μηνύματα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της FED, θα επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια αγορά σήμερα.

Beta
Η αρνητική ψυχολογία στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές θα μπορούσε να επηρεάσει τη σημερινή συνεδρίαση.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν επίσης να αντισταθμίσουν μέρος των πιέσεων.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 868,35 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 882 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.

Depolas
Ανθεκτικός εμφανίστηκε χθες ο ΓΔΧΑ έναντι των  διεθνών πιέσεων, ενώ κινείται για 4η συνεχόμενη ημέρα στα ίδια περίπου επίπεδα τιμών.
Η απόδοση του εγχώριου 10ετούς ομολόγου έχει σκαρφαλώσει εκ νέου περί τις 100μβ (3,78% ytm) ακολουθώντας την τάση που επικρατεί και στις διεθνείς ομολογιακές αποδόσεις την τελευταία περίοδο. Συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς το ανοδικό περιθώριο του ΧΑ στην παρούσα φάση.
Σήμερα θα έχουμε μια πρώτη μέτρηση στοιχείων μεταποίησης και υπηρεσιών Αυγούστου (S&P 500 PMI) για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης