Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία – Ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Θετική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία – Ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές
Τα καλά στοιχεία για την ελληνική οικονομία, η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η υποχώρηση της ανεργίας, η πορεία του τουρισμού αλλά και τα καλά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί συντηρούν το θετικό κλίμα
Σχετικά Άρθρα

Για μία ακόμη συνεδρίαση η τάση που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού, αναμένεται να καθορίσει την τάση και στην εγχώρια αγορά.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές το κλίμα παραμένει καλό και στο εξωτερικό και δεν αποκλείεται μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση, χωρίς να μπορούν να αποκλειστούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω της πρόσφατης ανόδου, ειδικά των μετοχών του τραπεζικού κλάδου.
Τα καλά στοιχεία για την ελληνική οικονομία, η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η υποχώρηση της ανεργίας, η πορεία του τουρισμού αλλά και τα καλά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί συντηρούν το θετικό κλίμα.

Eurobank Equities
Σήμερα, οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας ενόψει της δημοσίευσης των πρακτικών της FED που θα δώσουν τον τόνο τις επόμενες μέρες.

Piraeus Securities
Οι ελληνικές μετοχές θα μπορούσαν να διατηρήσουν το θετικό τους momentum καθώς και οι χρηματοοικονομικές και οι μη χρηματοοικονομικές μετοχές διαπραγματεύονται με ελκυστικούς δείκτες αποτίμησης.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με χαμηλούς όγκους προσπαθώντας να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη.

Beta
Μία ακόμα ανοδική κίνηση από τις αγορές του εξωτερικού χθες και αναμένεται να δώσει τον τόνο στη συνεδρίαση με πιθανότητες να κλείσουμε και πάλι με άνοδο.
Τα πρόσφατα κέρδη στον τραπεζικό κλάδο μπορούν να οδηγήσουν τους επενδυτές σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 867,18 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 840 και 829 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.

Depolas
Με αυξημένα κέρδη έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω ενός σταθεροποιητικού περιβάλλοντος διεθνώς. Θετική επιρροή είχαν εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων retailer στις ΗΠΑ όπως Walmart και Home Depot, αλλά και οι προσδοκίες για περαιτέρω ενέσεις στην οικονομία της Κίνας μετά την απροσδόκητη μείωση των επιτοκίων.
Με θετικές διαθέσεις φαίνεται να ξεκινά και η σημερινή συνεδρίαση εν αναμονή και της πρώτης εκτίμησης για το ΑΕΠ Β΄ τριμήνου της Ευρωζώνης όπου αναμένεται αύξηση κατά 4% σε ετήσια βάση.
Βαρύτητα θα δοθεί και στις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου στις ΗΠΑ, ενώ υπενθυμίζουμε την δημοσίευση των πρακτικών της FED σήμερα το βράδυ.
Στο εσωτερικό, κλειδί για την τάση αποτελεί η πορεία του τραπεζικού κλάδου μετά και το τελευταίο ανοδικό σκέλος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης