Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Όλοι οι μέτοχοι δικαιούχοι του μερίσματος της Μπλε Κέδρος – Τι αναφέρει το Δ.Σ. της εταιρείας

Όλοι οι μέτοχοι δικαιούχοι του μερίσματος της Μπλε Κέδρος – Τι αναφέρει το Δ.Σ. της εταιρείας
Τώρα γίνεται νέα σύγκληση γενικής συνέλευσης με προβλεπόμενη από το νόμο διανομή κερδών.
Τη διανομή μερίσματος στους δικαιούχους όπως αυτοί θα αναγράφονται στο μητρώο δικαιούχων την 6η Σεπτεμβρίου και όχι στους μετόχους προ εισαγωγής στο Χ.Α. θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της Μπλε Κέδρος που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και τα έγγραφα που τη συνοδεύουν, η τακτική γενική συνέλευση θα διαθέσει το ποσό των 3,559 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους ή 0,0824 ευρώ ανά μετοχή.
Επιπλέον το ΒΝ επικοινώνησε με στέλεχος της διοίκησης, το οποίο επιβεβαίωσε πως το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους μετόχους.
Σημειώνεται πως επειδή είναι ΑΕΕΑΠ η εταιρεία δεν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου μερισμάτων και το παραπάνω ποσό θα διανεμηθεί καθαρό στους δικαιούχους.
Ημερομηνία αποκοπής θα οριστεί η Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και η πληρωμή του θα ξεκινήσει στις 12 του ίδιου μήνα.
Υπενθυμίζεται πως η τακτική γενική συνέλευση είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου, αλλά δεν είχε πραγματοποιηθεί, λόγω απαρτίας, όπως είχε ανακοινωθεί τότε, αλλά ο λόγος ήταν οι δικαιούχοι του μερίσματος.
Συγκεκριμένα είχε δημιουργηθεί θέμα με τη διανομή του μερίσματος και αναγραφόταν στο ενημερωτικό για την αύξηση κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών στο χρηματιστήριο, πως οι νέες μετοχές (7,2 εκατ. τεμάχια) δε θα είχαν δικαίωμα στο μέρισμα της χρήσης 2021 και θα δινόταν 0,0989 ευρώ ανά μετοχή, ενώ με βάση τα τελευταία έγγραφα το μέρισμα ανέρχεται στα 0,0824 ευρώ ανά μετοχή καθώς το ποσό που διανέμεται διαιρείται με μεγαλύτερο αριθμό μετοχών.
Πάντως, και όπως είχε γράψει το Bankingnews, η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και υπερισχύει των αναφορών σε ένα ενημερωτικό δελτίο, άρα η εταιρεία δε θα μπορούσε να δώσει μέρισμα σε κάποιους αντί για όλους τους μετόχους.
Έτσι τώρα γίνεται νέα σύγκληση γενικής συνέλευσης με προβλεπόμενη από το νόμο διανομή κερδών.
Επίσης, η γενική συνέλευση καλείται να εγκρίνει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με διάρκεια 24 μηνών και ανώτατη τιμή τα 5 ευρώ και κατώτατη το 1 ευρώ.
Η εταιρεία θα μπορεί να αγοράσει έως και το 10% του συνόλου των μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης