Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Περιορισμένου ενδιαφέροντος συνεδρίαση περιμένουν οι αναλυτές με τάση από το εξωτερικό

ΧΑ: Περιορισμένου ενδιαφέροντος συνεδρίαση περιμένουν οι αναλυτές με τάση από το εξωτερικό
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ήπια ανοδικά
Σχετικά Άρθρα

Ήσυχη συνεδρίαση περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές, πρώτη της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην καλοκαιρινή περίοδο και η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες σύμφωνα και με την εικόνα των παραγώγων αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ήπια ανοδικά.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε μικτό άνοιγμα με την εγχώρια αγορά να λαμβάνει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού (αναμένεται να ανοίξουν ελαφρώς υψηλότερα) καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την επίδραση μεταξύ πληθωρισμού, ανάπτυξης και πολιτικής κεντρικής τράπεζας.

Euroxx
Περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση γενικότερα με περιορισμένη ειδησεογραφία καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην κορύφωση των θερινών διακοπών.

Beta
Το θετικό πρόσημο των ξένων αγορών τη Δευτέρα θα οδηγήσει σε υψηλότερη έναρξη αλλά και πάλι με περιορισμένες συναλλαγές καθώς οι επενδυτές είναι ακόμα με διάθεση διακοπών.
Περιμένουμε ένα θετικό άνοιγμα και ένα υψηλότερο κλείσιμο για σήμερα.

Merit
Ο ΓΔ υποχώρησε κατά 0,45% και έκλεισε στις 878,76 μονάδες με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 866,90 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 840 και 829 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.

Depolas
Με ανοδικές διαθέσεις έκλεισαν κατά την διάρκεια της ελληνικής αργίας οι Ευρωπαϊκοί και Αμερικάνικοι μετοχικοί δείκτες παρόλο που τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σε Κίνα και ΗΠΑ ανέδειξαν καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, στην Κίνα η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε μία απροσδόκητη μικρή μείωση των επιτοκίων κατά 10μβ.
Για τον ΓΔΧΑ, συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί για την συνέχεια, καθώς μεσοπρόθεσμα δεν βλέπουμε ουσιαστική διαφοροποίηση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, ενώ τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν.
Ωστόσο, διευρύνουμε ελαφρώς το εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ των 900-830 μονάδων για τις επόμενες συνεδριάσεις.
Την Τετάρτη με την δημοσίευση των πρακτικών της FED ενδεχομένως να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την επόμενη αύξηση των επιτοκίων.
Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο της ημέρας περιλαμβάνονται οι οικονομικές προσδοκίες ZEW Αυγούστου στη Γερμανία, τα στοιχεία αγοράς κατοικίας και βιομηχανικής παραγωγής Ιουλίου των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης