Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπιες ρευστοποιήσεις λόγω τριημέρου – Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπιες ρευστοποιήσεις λόγω τριημέρου – Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση με τους επενδυτές μάλλον να θέλουν να «κλειδώσουν» κέρδη λόγω του επερχόμενου τριημέρου. Το κλίμα στις αγορές της Ευρώπης ήταν καλό, αλλά η εγχώρια αγορά υποχώρησε, αλλά χωρίς να καταγράφεται μεγάλη πίεση. Μάλιστα προς το τέλος μάζεψαν τις απώλειες οι τράπεζες και γύρισαν θετικές.

Η ειδησεογραφία φτωχή, αλλά και τι να ανακοινωθεί τέτοιες μέρες; Υπάρχει και ένα fund το οποίο πουλάει και αγοράζει το τελευταίο διάστημα και επηρεάζει την πορεία συγκεκριμένων μετοχών. Αλλά όταν τελειώνει τις κινήσεις του, η μετοχή πάει ανάποδα. Έτσι ερμηνεύονται και κάποιες «περίεργες» υποχωρήσεις ή ανοδικές κινήσεις που εξέπληξαν. Στο κλείσιμο ο Γ.Δ. έχασε μόλις 0,45% ενώ η εβδομάδα κλείνει με άνοδο περίπου 3,5%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξεχώρισε και σήμερα και συνέβαλε στο να περιοριστεί η πτώση. Ίσως και να έπρεπε να είχε κινηθεί νωρίτερα υψηλότερα, αφού τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων και μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι εκτιμήσεις αρκετών αναλυτών. Στο +2,13% και στα 15,83 ευρώ.

ΟΛΠ: Ξεχώρισε σήμερα, αλλά θέλει αρκετή δουλειά ακόμα μέχρι να μπορέσει να ξεφύγει από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι, αλλά και να πιάσει μια πιο δίκαιη αποτίμηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όχι μόνο γύρισε θετική η Εθνική αλλά έκλεισε και σε υψηλό ημέρας με άνοδο 1,73%. Η Eurobank έκλεισε αμετάβλητη, ενώ περιόρισε στο ελάχιστο τις απώλειες η Πειραιώς που βρέθηκε να χάνει και πάνω από 4%. Με τις μεγαλύτερες απώλειες η ΑΛΦΑ αλλά μόλις 0,72%. Μετά από τέτοιο ράλι η συμπεριφορά τους παραμένει εξαιρετική.

ΑΔΜΗΕ: Δεν είχε σήμερα καλό αγοραστή και δεν κατάφερε να απορροφήσει την προσφορά.

ΟΠΑΠ-ΟΤΕ: Και οι δύο έχασαν πάνω από 2%.

LAMDA DEV.: Παραμένει αρκετά δυνατή στο ταμπλό. Άλλη η συμπεριφορά της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και όσοι μπήκαν στα χαμηλά μετράνε καλή υπεραξία. Προσπαθεί στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις να σπάσει τον εκθετικό των 200 ημερών, ενώ δείχνει πως θέλει να φύγει και από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι στο οποίο έχει εγκλωβιστεί εδώ και μήνες. Δεν κατάφερε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο και έκλεισε με απώλειες 0,79%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Δυνατό μάζεμα και σήμερα στη μετοχή. Μάλλον τελείωσε και ο πωλητής που την ταλαιπωρούσε. Γνωστό fund φωτογραφίζουν ως «υπεύθυνο» για την πτώση. Στα 0,0623 ευρώ και στο +2,30% με όγκο 6,8 εκατ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Διαμαρτύρονται πολλοί για την πτώση της μετοχής, αλλά από την άλλη κάτι πρέπει να γίνει για να βγει από την επιτήρηση. Μεγάλη η αύξηση, αλλά δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε να γίνονται κινήσεις που δεν αρέσουν στους μετόχους μειοψηφίας. Συμπλήρωσε 7 πτωτικές συνεδριάσεις και φυσικά οι απώλειες δεν είναι μικρές. Από τα 1,44 ευρώ έχει γυρίσει στα 0,75 ευρώ. Σήμερα έχασε 6,25%.

CENTRIC: Βγήκαν πωλητές και μάλιστα σημαντική αν αναλογιστεί κάποιος τη μέρα, αλλά και το γεγονός ότι απέχουν οι επενδυτές που ασχολούνται με τα μικρά. Έκανε 75 χιλ. τεμάχια και έχασε 2,17%. Κλείσιμο στα 0,27 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στο +3% με καλό όγκο.

UNIBIOS: Στο +2,44% με όγκο 36 χιλ. τεμάχια.

Να έχετε ένα καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης