Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ξεκάθαρα διαδικαστική η σημερινή συνεδρίαση, καθώς έρχεται τριήμερο και βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου. Δεν περιμένουμε σημαντικές ειδήσεις και μάλλον η συσσώρευση με χαμηλό τζίρο είναι το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα. Ίσως κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω τριημέρου και βραχυπρόθεσμων κερδών να μπορούσαν να εκδηλωθούν.

Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, δεν είχε ελληνικό ενδιαφέρον και όπως αναμενόταν δεν υπήρξε αλλαγή. Στον MSCI Greece Standard παραμένουν 8 μετοχές. ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank. Από 1η Σεπτέμβρη θα μπουν σε ισχύ συνολικά οι αλλαγές του οίκου, άρα περιμένουμε όγκο αυξημένο στην τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου.

Με ήπιες απώλειες άνοιξε ο Γενικός Δείκτης, ενώ οι αγορές της Ευρώπης έχουν ήπια άνοδο. Ο τζίρος αρκετά χαμηλός. Πιέζεται ΑΔΜΗΕ με καλό όγκο και σήμερα και διορθώνουν οι τράπεζες, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια ανησυχία. Ίσως μάλιστα να τις δούμε και ξανά υψηλότερα. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Είναι μεγάλα τα κέρδη του τελευταίου μήνα στις συστημικές. Παρά τα κέρδη οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι ήπιες και οι αγοραστές δεν αφήνουν τις μετοχές να υποχωρήσουν σημαντικά. Μικρότερες από 1% οι απώλειες σε όλες πλην Eurobank η οποία έχει μικρή άνοδο. Μάλλον θα δούμε ξανά κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα.

ΑΔΜΗΕ: Έκανε σημαντικό όγκο χθες και ξεκίνησε και σήμερα με υψηλό όγκο 25 χιλ. τεμαχίων. Υποχωρεί περίπου 1,5% και στα 1,8740 ευρώ. Χθες είχε καλό αγοραστή, μένει να δούμε σήμερα. Έχει μείνει αρκετά πίσω η μετοχή. Είχε επηρεαστεί αρνητικά και από το WACC που έβγαλε ο ρυθμιστής και ήταν χαμηλότερο από αυτό που ήθελε η διοίκηση της εταιρείας, με βάση τις τιμές που υπάρχουν τώρα και το επενδυτικό πρόγραμμα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Χθες ήταν μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Αν κινηθεί και σήμερα ανοδικά θα βοηθήσει την αγορά και θα πλησιάζει τα 16 ευρώ ξανά.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με άνοδο 3,17% και στα 0,52 ευρώ άνοιξε η μετοχή με όγκο μάλιστα 3.000 τεμάχια, τον οποίο δε θεωρούμε λίγο, για τα δεδομένα της μετοχής και φυσικά την ημέρα.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Και εδώ καλός ο όγκος στο ξεκίνημα και η μετοχή κινείται με άνοδο 2,10% και στα 0,68 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Άνοιξε στο -2,30% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και με σημαντική απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Έτσι πήγε σε δημοπρασία ξανά.

ΕΚΤΕΡ: Τα έργα που έχει ανακοινώσει έχουν βελτιώσει τη συμπεριφορά της μετοχής και φυσικά την έχουν οδηγήσει υψηλότερα και σε πιο λογικές αποτιμήσεις. Στα 1,31 ευρώ, αμετάβλητη με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 14,7 εκατ. ευρώ. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έπαιζε στο 1 ευρώ.

INTRAKAT: Συσσωρεύει πάνω από τα 2,20 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δεν έχει ακόμα διάθεση για την υπέρβαση. Δε βοηθούν και οι όγκοι του τελευταίου διαστήματος. Η εταιρεία συνεχίζει να αγοράζει ίδιες μετοχές, αλλά θέλει να βελτιωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον και από τους επενδυτές, ώστε να περάσει πάνω από τα 1,80 ευρώ και να δει δικαιότερη αποτίμηση. Τα 72 εκατ. ευρώ όπως και να τα δεις είναι λίγα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης