Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές

XA: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές
Στο εξωτερικό αναμένονται μικτές τάσεις με τους αναλυτές να σημειώνουν πως οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, εκφράζοντας ανησυχίες για το ύψος του
Σχετικά Άρθρα

Συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς βρισκόμαστε στην «καρδιά» της καλοκαιρινής περιόδου.
Στο εξωτερικό αναμένονται μικτές τάσεις με τους αναλυτές να σημειώνουν πως οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, εκφράζοντας ανησυχίες για το ύψος του.
Σήμερα μπαίνουν προς διαπραγμάτευση 585 χιλ. νέες μετοχές της Performance που προέκυψαν από άσκηση stock option.

Eurobank Equities
Τα παράγωγα δείχνουν μικτό άνοιγμα σήμερα, λόγω των ανησυχιών για αυξημένα στοιχεία πληθωρισμού παγκοσμίως που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με χαμηλούς όγκους συναλλαγών καθώς διανύουμε την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου.

Beta
Οι συνεχιζόμενοι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών εν μέσω διάθεσης διακοπών θα παραμείνουν για όλη την εβδομάδα.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δίνουν μία ανακούφιση για αποκλιμάκωση τους επόμενους μήνες καθώς οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να υποχωρούν.
Το ενδιαφέρον θα παραμείνει στις γεωπολιτικές εξελίξεις με την αγορά να λαμβάνει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, σημείa στήριξης οι 837 και 815 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 900 μονάδες.
Ο ΚΜΟ 200 ημερών είναι στις 884 μονάδες.

Depolas
Ανοδικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά και οι βασικοί ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες.
Στις ΗΠΑ, η επενδυτική κοινότητά διαφαίνεται να τηρεί στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρι να δημοσιευτούν τα μεγέθη του πληθωρισμού Ιουλίου την Τετάρτη.
Στο εσωτερικό, ο χαμηλός όγκος συναλλαγών δεν οδηγεί σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά αυτή θα καθοριστεί εν πολλοίς από την πορεία των διεθνών αγορών.
Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα ΄Β τριμήνου της ΕΕΕ ανακοινώνονται την Πέμπτη το πρωί.
Επίσης, σημαντικές εταιρείες του DAX 30 δημοσιεύουν όπως η Continental (σήμερα), EON (Τετάρτη), RWE και Deutsche Telekom (Πέμπτη)
Στο πλαίσιο αυτό, υποτονική αναμένουμε την σημερινή συνεδρίαση ελλείψει και σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης